Thursday, December 31, 2009

Wish U Luck n Happiness on 2010

Life is like having a cup of tea.
You sit by the side of the window, lift the cup and take a careless sip,
Only to realize, somebody forgot to put the sugar.
Too lazy to go for it you somehow struggle through the sugarless cup.
Until you discover un-dissolved sugar crystal sitting at the bottom...

---That's Life---


Success is not the key to happiness.
Happiness is the key to success.
If you love what you are doing, you will be happy and successful ...
Have a Successful
Year ahead!!!


To all my dear Frend::
Wish u Luck n Happiness ~
May GOD BLESS U & UR FAMILY


::nOLie ~aMy~Zara::

Sunday, December 27, 2009

Holaa Holie Holidezz

Holidezz tyme!! nk pi cameron sebenaq nya... tp tu ar.. lmbt lg nk booking.. fully booked. Yg ado semua diluar kwsan liputan... huhu... next tyme la... anyway, n'joy what...with our family at PD. Masak2 n mandi2.... n to C my lil zara yg 1st time mandi laut, mabuk laut... hihi... sian sngt...

hureyyy hureyy...


likes this pic ya!

Wednesday, December 16, 2009

Tuesday, December 15, 2009

Muharram Menjelang lagi

Dalam bulan Muharram hari yang paling bertuah ialah hari ke-10 atau lebih dikenali dengan nama Hari Asyura'. Pada hari tersebut kita disunatkan berpuasa.

Malah dalam mazhab Imam Hanafi puasa hari ke-10 dalam bulan Muharram ini adalah satu-satunya fardhu puasa yang pertama sebelum difardhukan puasa bulan Ramadhan.

Hadith daripada Aisyah: "Sesiapa ingin berpuasa (sunat 10 Muharram) maka bolehlah dia berpuasa. Dan sesiapa yang tak ingin berpuasa maka boleh dia tinggalkan". Hadith riwayat Bukhari dan Muslim.

Malah dalam sebuah hadith riwayat Muslim Nabi berpuasa pada 10 Muharram kerana pada hari tersebut diselamatkan Nabi Musa a.s daripada lemas dan juga daripada buruan Firaun.

KELEBIHAN

Baginda bersabda: "Berpuasa sunat pada 10 Muharram akan menghapuskan dosa setahun sebelumnya". Riwayat Muslim.

BEZAKAN PUASA DENGAN ORANG YAHUDI

Oleh kerana orang Yahudi juga berpuasa pada 10 Muharram maka disunatkan umat Islam berpuasa sejak 9 Muharram lagi bagi membezakan dengan puasa orang Yahudi. Hadith ini dikhabarkan oleh Ibnu Abbas dalam sebuah hadith riwayat Muslim dan Abu Daud.

Atau kalau tidak dapat dikerjakan pada 9 Muharram maka boleh juga digandingkan 10 Muharram dengan 11 Muharram.

SEJARAH 10 MUHARRAM

Imam al-Ghazali menyebut dalam kitabnya Mukasyafatul Qulub bahawa pada tarikh tersebut:

(1) Terbunuhnya Sayyidina Hussain (cucu Nabi) di Karbala'.
(2) Diterima taubat Nabi Adam a.s.
(3) Dicipta Adam a.s.
(4) Dimasukkan Adam a.s ke dalam syurga.
(5) Dicipta arasy, Kursi, langit, matahari, bulan, bintang-bintang.
(6) Dilahirkan Nabi Ibrahim a.s.
(7) Selamat Nabi Ibrahin daripada api Namrud.
(8) Selamat Musa dan pengikutnya.
(9) Lemas Firaun.
(10) Dilahirkan Nabi Isa a.s.
(11) Diangkat Nabi Isa kelangit.
(12) Diangkat Nabi Idris ke langit.
(13) Mendaratnya kapal Nabi Nuh dengan selamat di atas bukit Judy.
(14) Nabi Sulaiman diberi kerajaan yang besar.
(15) Dikeluarkan Nabi Yunus dari perut ikan Nun.
(16) Nabi Ya'kub dapat melihat kembali selepas daripada menjadi buta.
(17) Dikeluarkan Nabi Yusuf daripada telaga buta.
(18) Disembuhkan Nabi Ayyub daripada penyakitnya.
(19) Hujan yang pertama turun dari langit kebumi.

Friday, December 11, 2009

Jom mkn2 carik jalan... versi Zara... huhu..

ibu .. abah... biar saya yg order sendiri okay..!!
adess... nk mkn apa nih... pening.. pening..... (smpai menu pun trbalik)... hehehe
td rasanya saya order ayam golek sekor... naper dpt nih jer... adusss...
urrmmm mkn jer lah... rezeki jgn di tolak....

apalah ibu ni... org nak mkn pun nk ambik gambar... rimas lah dgn flash tu... no flash please...!!!
org dh knyang la abah.... uerrrkkk... alhmdulilah....

Wednesday, December 9, 2009

on that day





@ UUM, Sintok Kedah with a sweets momories to kept!!

Congrats 2 all my frens.... specialy Kak Gee & Lynn.....and many thanks 2 our photographer ~husben Lynn... (hehehe).... for a nice pic...

Wednesday, November 25, 2009

aaaduuuyaiii...

Aduuuyaiii.... lama betul x menjengah blog haku nih... mmg betul kata puteri bungsu.. segala binatang dari serangga sampai binatang buas dah melepak kat sini... hehehe.... atas tuntutan masa dan menghargai masa sebagai emas... mmg aku x de masa nak mengarang ayat2 cinta kat sini. masa yg ada tu pun aku luangkan kat FB...

tp kalau nak di rencanakan kisah dan peristiwa sejak hari terakhir aku update blog aritu.. mmg bleh jadik Novel.... cuma yg lepas biarlah ia berlalu. Bukak buku dan kisah yg baru.. dan berharap agar segala yg keruh dapat dijernihkan... segala yg kusut dapat dileraikan.. bersempena dgn Aidil Adha yg bakal tiba...

dok ber 'adoi' ni sebenarnye sakit kaki dan tangan dek x penah turun padang.. tibe2 tunjuk bakat terpendam... hehehe..... macam2 ragam. Tp happening n' enjoy. Beza sangat perangai antara kat office & atas padang... x sabar nak tunggu gambar2 panas kat padang tadik... walaupun aku bukan main sngat... tp dah nama pun reserved...hhuhhh alasan!!! hehehe....

utk Danishumaira ~ cayalah... anugerah kaki ayam dpt arinih..
utk Putri Bongsu ~ wlu pun x dpt beraksi.. tp dapt memeriahkan pasukan sorak.. hehehe...
Utk Exa ~ wlu asyik jatuh jer... (sbb licin beb..)... tp maintain tang muka ngan tudung ariani...hehee..
Utk k.Ea ~ TABIKKK... kapten... anak cucu tumpang lalu...!!!. Biru kalah jua... alahh... player pun amatur.. seb bek ada akak...

Utk Hajar STS ~ weii aku dah update blog ni haa.. edition raya haji.. ti raye tawon depan aku update lagi... hhuhuhu....

ngantuk arrr....

Friday, September 11, 2009

Salam Aidilfitri


Buah pauh di tengah bendang
Jadi dagangan di tengah kota
Saudara jauh datang bertandang
Bermaaf-maafan sesama kita


Masak udang dan gulai ketam
Pembasuh mulut kuih keria
Berbunyi mercun berdentum-dentam
Riang gembira di Hari Raya


Sungai disusur sehari-hari
Dalam gelap menangkap ikan
Kami meyusun sepuluh jari
Salah dan silap harap maafkan


Aidilfitri hari kemaafan
Menghapus kesalahan sesama insan
Memupuk perpaduan sesama ehsan
Mengikat tali keakraban


Disisir diandam dengan cekap
Potong rambut pelbagai gaya
Puasa sebulan sudahlah lengkap
Kita menyambut Hari Raya


Adik tersayang segak bergaya
Mengait kuih di atas para
Suasana riang di Hari Raya
Bermaaf-maafan riang gembira

Sumber: selekta


##Salam Hari Raya untuk semua rakan-rakan tersayang.

## Moga Hari Raya ini lebih merapatkan silaturahim dan ukhwah kita bersama. Mohon ampun dan maaf jika tersilap bicara dan kata, sama ada sengaja ataupun tidak.

##Hati-hati dijalan raya buat teman-teman yang akan pulang ke kampung untuk berhari raya bersama keluarga dan saudara tercinta. Moga dapat mengubat rindu bertemu ayah bonda sepanjang kalian di rantau orang...(aku arr tu...)..


~Kutujukan khas juga buat rakan se-blog~

:: Cintamyra ~ balik kelantan nanti jgn lupa buah tangan.

:: Danishumaira ~ Hang dgn Putri bongsu sekampung kan?? Jaga Bangi elok2 k....(hihihi)

:: Putri Bongsu ~ Jgn gaduh2 dengan Danishumaira.. Korang buat lah shift sapa jaga mlm / siang..

:: Ibuhani ~ Tak ajak rakan2 seblog buat lawatan sambil belajar ke kolam akak ker raya nih??

:: Ct Sue-ayang ~ ti mintk maaf lives la masa last day yer kak.....

:: reflection ~ agak2 lepas raya ni dapat makan nasik minyak tak geng???
:: Mawar ~ agak bersarang blog akak tu.... nak raya nih, harap dapatlah bersih2 kan sikit.
:: Zaidah Zass ~ Open house tawon ni berapa haribulan kak???

Thursday, September 10, 2009

Hepiii Bufday Mak!!!

mak with adik & acik

Happy bufday to my Mom...today!!!!
yang ke-52 tahun. Harap Mak akan lebih sihat dan ceria selalu.. terutama nak sambut raya nih. Juga mak lebih tabah menghadapi hari2 mendatang bersama ayah.....
Terima kasih atas segala pengorbananmu yang tak mugkin terbalas olehku selama ini.. dalam mendewasakan aku... Terima kasih yang tak terhingga.

*raya ke2 nanti baru dapat salam tangan mak.. huwaaaa....!!!! xpelah.. salam tangan mak mertua jer dulu di pagi raya... :)

Wednesday, September 9, 2009

Zara & Bunga Api


Anak Ibu dah start bunga api malam tadi... bile nak masuk rumah mengamuk-ngamuk dia sbb x cukup... Ada lagi sebenarnya. Tapi abah dia sorok.. simpan untk malam ni pulak. Tp ni first time dia main bunga api.... excited tengok.... Tahun depan macam mana plak agaknya dia.... jgn mintak mercun sudah..!!!....

*suka tarikh hari nih... 9/9/09.. esok plak bufday nenek segamat....

Friday, September 4, 2009

Anak Dara Ibu


~Anak dara ibu dah besar rupanye.... tgok lah gambar dia tu... Masa ni, dia baru lepas mandi. Aku ikat kan dia rambut yg baru nak panjang. Lepas siap, terus dia pegi depan laptop adik ipar aku.. melaram kat depan webcam... Hahaha... Macam2 gaya dia buat kat depan webcam tu.. dia tgok gaya dia sendiri....
tergelak-gelak kite org tgok lepas tu.. hehehe.... Skrg nih.. bile cakap cantik.. cepat2 dia nak tgok cermin. pahtu tersengih depan cermin...
Mmuaahhsss.. syg anak ibu..... moga besar nanti jadi anak yg bijak, pandai & cerdik... Tahun ni tahun ke2 anak ibu beraya. Ibu dah ready baju baru untuk anak ibu. Tp nenek selalu kate, tak raya pun ibu selalu belikan baju.. hehehe....anak baru sorang.. boleh la...
Ok lah.. that's all about my dear Zara ~


Thursday, September 3, 2009

~Be With U by Akon~


I know they wanna come and separate us
but they can't do us nothin
Your the one I want and I'm a continue lovin
Cause your considered wifey and I'm considered husband


And I'm a always be there for you
And either way you look at it
I ain't goin no where from my muffin
Cause she gonna hold it down,
cant no body tell her nothin
You got the kind of love that always make up after fussin


And that's what gets me closer to you
And no one knowsWhy
I'm into you
Cause you'll never know what its like to walk in our shoes
And no one knows, the things we've been through
Can never measure up to half of what I put you through
That's why we'll break throughAnd I don't care what they say
I'm gonna be with youI'm gonna be with youI wanna be with you


And I don't care what they doI'm gonna be with you
I'm gonna be with youI'm gonna be with you
Seems like every day that go by things are gettin harder
Want to be the one that give you the whole enchilada
Cause I know what my baby like, ?? that Prada
Louis bag to match with the shoes

All about knowing you I'm into doing things to keep her longer
Stickin together forever, watch it grow stronger
That's the way it has to be, everything properKeepin it always true
And no one knowsWhat I'm into you
Cause you'll never know what its like to walk in our shoes
And no one know, the things we've been through
Can never measure up to half of what I put you through
That's why we'll break throughAnd I don't care what they say

I'm gonna be with youI'm gonna be with you
I wanna be with youAnd
I don't care what they do
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you
I'm gonna be with you


You are everything in my life see the joy you bring
And ain't no one
I can compare you to
And I know that you will never walk away from me no matter what

And that's why
I plan to do the same thing for you
And I want you to know


~suke lagu nih...!!!~


Wednesday, September 2, 2009

Iktibar Ramadhan




Kita koyak selembar taqwim
Ramadhan mensyahdu diri.
Foto-foto di dinding memang jatuh, di lantai lusuh.
Kini,
dalam Ramadhan, kita ciumi sejarah
setelah tiba-tiba terdampar tua—
sedikit nikmat, sekelumit sengat, serangkai lara.
Kita koyak taqwim lagi, terkenang:
Album keluarga luntur dan keruh.


Tentunya foto
di dinding semakin luruh.
Kita pernah anak, gemar mendengar detap ranting terpijak;
melonjak sebaik terasa titis hujan di dahi.
Dan kita pernah berebut selimut waktu rebut.
Mendengar siren,


berkecah kita menyerbu shelter.
Kita tidak mengerti—tetap takut, tapi...
Sesekali kita hadapi ibu meramping diri dengan
jamu Jawa; merapi rambut dengan sikat Tionghua.
Dan pada malam Jumaat tak tersangka kita terserempak
ibu diciumi ayah. Kita tidak mengerti—tetap
takut, tapi, kerana ibu dan ayah berdekah lama.
Dan kita juga sempat mengusik datuk yang terkejut
tersepak songkok.


Tak kita tahu apakah sekadar nahas
ia atau sebenarnya iktibar bangsa.
Pun, kita pernah Bantu menukar barut dan lampin adik;
mencorengkan bedak sejuk di muka mak su yang molek;
menghitamkan kening kakak, kemudian cepat
menyorokkan botol celak. Juga, kita sempat
mencuri sentil nenek—lembap dan lembik.


Tidak kita tahu apakah hal biasa ia
atau masih iktibar bangsa.
Kita pernah tergamam melihat Maria Montez berkucup;
pernah terketar menyaksi gelek Samia Gamal berkocak;
kita menyondol ketiak ibu kononnya terlalu gugup dan malu.



Di dapur, kita girang mendengar desih lempeng di kuali;
di tandas, pernah kita terhidu minyak sapi Punjabi.
Benar, kita tiba-tiba tersadai tua—
dari bermain keleret, terkinja di lantai joget;
dari memukul rebana, teringin coli Miss Tijah.
Dan, lebih uzur, ketika teserempak tepak sirih
dan gobek nenek—menangis diri dalam sunyi.


Mengerti, tetap takut, tapi.
Abad lalu rupanya yang tertinggal;
masih boleh diingat
bosyi Jepun dan ceongsam koyak—cara Nippon membela
dan melanyak. Kini, mula dihayat kerjip computer, sempat
disaksi saham mencerut, juga didengar Adun mencarut.
Memang berubah musim menguji diri yang terlalu kalut.
Kita memang perlu belajar tidak menyesal, memahami tamsil


Habib Noh dan Tanjung Pagar;
membanggai Langkawi
dan Menara Kembar; mendoa berbaiklah Mahathir dan Anwar.
Dan seperti manisnya jenaka datuk; sekali demam
sekali batuk.


Sudah terjemput diri ke dunia baqa.
Tapi foto di dinding semakin jatuh.
Tak juga kita
tahu apakah hal biasa ia atau memangnya iktibar bangsa.


Copy from A.Samad blogspot :
http://wirabukit.com/
Bangsar Utama-Durian Tunggal21 Julai-15 Ogos 1999


Monday, August 31, 2009

Jeles..




:: Tajuk arinih J.E.L.E.S..!!! Kenapa???


:: Sbb x dapat Join Re-Union arituh... Dapat tgok gambar jerk.. uhhukksss....:(



:: Hajar pun bg tambah jeles ++ bile tunjuk gambar cup cakes edisi khas Re-union kat FB.. (hehehe)...



:: ok tu jerk....

Wednesday, August 26, 2009

Re-Union High School Segamat, Johor.


Countdown... Tinggal 2 hari lagi Majlis Berbuka Puasa High School Segamat 1997... Bestnya dapat jumpa kengkawan lama, pakwe lama....opppssss.......!!! yang dah 10 tahun x jumpa. Tapi.....


Arrrgghhh.... My Hubby lom bagi jawapan leh balik kampung ke tak, to join this party.... Sedey tauuu.....!!!!



Member2 plak syok kat FB bercerita for this party... Tapi, kalau tak dapat join this Majlis Berbuka Puasa..... The Gempax Re-Union on this December aku make sure aku mesti ada. Penat planning dengan Shamsul.. Tp aku yang x dapat join.. mana boleh... sedih sedih sedihhh.... Tapi harap2 bersempena bulan Ramahan yang mulia ni, Husband aku akan menggangukkan kepala tanda setuju nak balik kampung malam esok.... (ammiinnnn.....!!!! )


Tuesday, August 25, 2009

PA System Services

Ke tepi sikit... ada iklan nak lalu..!!!!!!!



"Get PA System Services, DJ & Karaoke for Wedding, Birthday Party, Ceremony, Sport day, Open House Hari Raya and any Occasion. Selangor, KL, N.9 ::
Pls Contact Amy 0126863094"




Special Price for this Hari Raya...



:: DJ Amy in da' House.....

huhuhu....



Monday, August 24, 2009

Cafe Kita


Korang mesti rindu kat CAFE KITA kan??!! hehehe... ngaku jer lah...... sbb hari2 aku nmpak korang makan kat bawah tu.

Tadi aku gi check preparation dorang for the first day of Ramadhan... Ok lah.. Banyak gak menu. Kalau korang cam malas nak masak leh arr gi Ricky-ricky martin kat bawak tu.. Macam2 ada....!!! Td kalau x silap, customer pertama yg ada kat bawah tu Ayuti dgn Kak Haminah. Big Clap untuk dorang... (ti dapat murtabak sorang sekeping..) hehehehe...

Untuk korang2 yang rindu kat Makcik Cashier ngan Macha Roti Canai, aku ada ambik gambar dorang untuk tatapan korang sepanjang bulan pose nih... (ahaksss....)... Jangan bawak balik lak gambar macha tu. Nanti Husband korang marah plak..!!!

ok arrr Layannnnn!!!!!

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan

Teristimewa
buat semua Teman-teman tersayang...


Sempena tibanya bulan Ramadhan ini,

terlebih dahulu inginku memohon ampun dan maaf

jika ku ada berbuat kesilapan,
baik yang sengaja ataupun yang tidak di sengajakan,
dan jika ku ada menyakiti hati di antara kalian semua,
Jika ku ada terlanjur kata bila berbicara,
dan ku mohon halalkan makan & minumku,
juga ku mohon dihalalkan semuanya...
Aku juga telah memaafkan kalian semua dan telah menghalalkan segalanya...

Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk,
diberkati dan dirahmati Allah S.W.T,
AMINN....INSYAALLAH!!

:: teringat masa gi buka puasa dgn geng2 kampungchat & paling teringat Kobau yg tersalah org. hikhikhik....

:: slamat berpuasa utk areunavy, mengkarung, kobau, xboxx, mosquito, bayam merah, cicak... miss u all.. much..!!!


Thursday, August 13, 2009

TAG from Ibu Hani

Errrkkk.... terlupa plak ada keje sekolah yg ibu hani bagi minggu lepas. Sorry la terlambat erk cikgu.. Nih kite jawab arr nih...
~Nama ku~
:: Nurli Ezuanna Bt Aziz


~Nama Panggilan~

:: bnyak.. Tp ni arr di antaranya
- Felisa @ kat Kampung Chat (masa zaman remaja2 dok berchatting)
- Mas @ sedara mara jer panggil
- Ibu Zara @ kat blog
- Nurli Aziz @ kat Facebook
- Nolie @ semua org panggil..

~Tarikh Lahir~

:: 28 December 1980

~Tempat Lahir~

:: Muar, Johore Best..

~Status~

:: Berkahwin dengan org yang paling di cintai dan mempunyai seorang anak perempuan yg comel, cute & bijak... mmuahhhsss...

~Hobi aku~

:: Ntah! aku pun tak tahu apa hobi aku sebenarnya. Tp aku suka kumpul Handbag & Kasut.. walaupun dh bnyak jugak ar stock yg aku ada. Leh wat lelong.com....Tp sekarang dah mengurangkan sket aktiviti nih. Bnyak commitment.

:: selain tu, aku suka merayap dalam erti kata lain, window shopping, dan menghabiskan masa dengan suami dan anak tersayang.

~Makanan Kegemaran~

:: Oleh sbb darah Johorean dalam badan aku nih, of course la Asam Pedas, terutama yg mak aku masak.... yummmy yummyy

~Minuman Kegemaran~

:: Fresh Orange

~Cita-cita~

:: x tercapai lagik

~Pengalaman buruk~

:: Rumah kene masuk org 3 minggu lepas. Cincin perkahwinan yg walaupun x seberapa tp ada Sentimental Value tau! huhuhu.. sedihhh....

~Perkara yg di sukai~

:: Shopping baju anak aku, beli kasut & handbag... hehhehe

~Perkara yg x di sukai~

:: Kene monitor macam penjenayah!

~Adakah anda berpuas hati dengan apa yg ada sekarang?~

:: Alhamdulilah.... dan akan berusaha untuk menjadi lebih baik. Insyaallah..

~Harapanku~

:: Menjadi org yg di sayangi oleh semua org....

~Org yg di Tag~

:: xder kot.. sebab semua geng2 blog dah kene tag dgn ibuhani...

Tuesday, August 4, 2009

yea yea dah boleh bukak..

Tak tahu la kenapa.. sejak ptg semalam blog xleh bukak. Tp nih dh ok.... semua kawan2 ku di bawah sedang bergumbira... Selamat memblog kan diri...

Tapi.. Adesss... kene Tag plak dgn ibuhani...... errrrkkkkk..... nak cakap blog x bleh bukak laaa... huhuhu

Thursday, July 30, 2009

Mencari Konklusi


MENCARI KONKLUSI (by Hujan)

Ikatan itu kubuka sendiri
Terus bertempiaran jutaan huraian
Ku takkan mengerti
Teka silangkata

Membuat parah menambah persoalan yang
Aku tak pasti dan kita hadapi
Dan kita semua cari
Cuba tenang seketika
Cuba pejam mataBiar resah hilang saja

Dan cuba
Diam yang bicara
Sepi yang bersama ditemani jasad kita
Kan kucari konklusi...

????

Tuesday, July 28, 2009

Atuk Zara


Jumaat malam pukul 9, bertolak balik kampung halaman tercinta setelah hampir 3 bulan aku tak balik... (lama wooo, dulu bujang sebulan sekali mesti balik)... sampai rumah tepat pukul 1 pagi... Zara leh terjaga plak.. so. kene la layan dia bercakap sampai kol 3 pagi baru la tido.
Ayah nmpak sihat.. Mak dan acik pun sihat ....alhamdulilah. Tp mungkin sebab boring duduk kat rumah ayah nmpak tension sikit. Aku bawak ayah jalan2.. gi pasar, gi beli sarapan.. Baru nmpak dia happy sikit...Zara pun nak duduk dengan atuk & nenek jer. Baguslah.. sbb atuk pun rindu sngat kat dia. Atuk belikan bola, suka la dia... Nenek plak bawak dia shopping baju... Ibu dia plak yg suka.. hehehe....
Hari nak balik semalam, Aku nmpak ayah sedih sngat... Dia sempat cakap.. "bile cucu atuk ni nak balik lagi tgok atuk....???" aku jawabkan bagi pihak zara, "bulan puasa ti kita balik lagi yer atuk.." tapi ayah jawab "kalau sempat jumpa atuk lagi...." hhuuuwaaaaaaaaaaaa................!!!!!!

Friday, July 24, 2009

Kecurian


Semalam umah aku kena masuk org. Beberapa barang kesayangan dan beharga hilang. Geram betul... Dalam bnyak2 barang yg hilang, yg paling aku sayang ialah Cincin Perkahwinan aku tu. Mana nak carik lagi... walau di ganti dengan yg baru.... Ada sentimental Value tu... Huuuwwaaaaa.....
Kata member2 aku, kalau nak balik cincin kahwin.. kena kawin lagi... Hahaha... bnyak lahh.... Ingat aku lelaki ker???!!! leh kawin dua tiga... ahakss...

Thursday, July 23, 2009

just sharing

Just sharing...

Friends..... ...
They love you,but they are not your lover
They care for you, but they are not from your family
They are ready to share your pain, but they are not in your blood relation.
They are........FRIENDS! !!!!
True friend...... ..
Scolds like a DAD..
Cares like a MOM..
Teases like a SISTER..
Irritates like a BROTHER..
And finally loves U more than a LOVER....

Monday, July 13, 2009

Registration Day (July 2009 Intake)

Semester ni bertugas kat Kaunter yang paling mencabar. Dah la Kaunter pertama. Bak kate org "Kaunter Berani Mati". Tapi nak buat cemana... bertugas untuk negara. Takder nak citer apa lah.. tgok jerk gambar..


Ni la Counter berani mati yg aku cakap tu..
amacam??? kenal tak??
with Pn. Hasnah (Hescom Committee).. dok gelakkan sorang pakcik jer masa tu....hehehe

Sunday, July 12, 2009

Bila Cinta Bertasbih


Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

Wednesday, July 8, 2009

Finance & Admin Retreat at PD

Hahh.. akhirnye.. dapat gak aku luangkan masa nak update blog nih... apa citer yg best??!! mesti lah Admin & Finance Training sabtu & Ahad lepas... kesimpulan nya "Happening + Pening - Penat = Best giler lah.." Yang best nye.. walaupun jadual yg padat, tapi kami tak mensia-siakan masa yg terhad tu.. Semua di isi dengan aktiviti2 sihat. Hahahha.... Tp balik ramai yg tak sihat. Termasuk la aku. Semalam MC woo.... Bnyak lagi aksi2 yg best. Tp kat dalam camera En. Wahab. Mana tah dia tak email lagik. Yg kat bawah ni semua dari version camera aku & kak Saiedah Vouge... huhu.... Layyyyyaaaaannnn.....


hahh.. tgok tu.. sempat dorang berjoget lambak.. jeles tol aku dgn kak ani nih..... hamboi3x..


ffuuhhh.. kekonon Macho ar tu...


beratur beb nak amek makanan.. berdisiplin betul staff2 admin nih... (thumb up!)


hahha... breakfast with my sayang...


ni semua jejaka2 malang.. hahha...


ni plak.. putri2 jula juli bintang 7 turun bersiram... tp x cukup 7..


nyampah tol aku tgok gambor nih... cam mengada jer kan??? hahahahaa


aku suka tol gambar nih... macho kan???!! ahaks..


gambar kenangan sblm balik... tgok si apis dgn cik enal tu.. over tol..!! hahha


Tu.. seben aku ke tu??!!

Awek2 Cun melecun kat Administration & Services hahha...


ni dia.. all staff Administration & Services Unit.. Jarang dpt ambik gambar bersama.
"the best services in town.. "


Hokay lah... next entry nnti ada lagik posse2 maut masa training hari tu... tungguuu....!!!!!!!!!