Monday, March 30, 2009

MinGGu LePaS dan Hari ni...

ni la dunia aku selama 8 jam.... huhu..

Minggu lepas macam2 yang berlaku... (macam2 adaaa....). Bufday kak gee....pengantin dan mak pengantin naik keje... kerja makin bertambah.... Cerita tentang 2 org 'Kawan Lama' dan yang paling bermakna my 2nd Anniversary dan semalam Zara genap setahun 3 bulan....



Teringat tentang niat aku yang dulu. Bila Zara pandai Berjalan nak bawa pulut kuning kat office. So, semalam pagi2 bawak nenek Zara gi Pasar beli barang. Rendang ngan pulut tu Husband aku & mak mertua yang masak malam tadi. Pagi tadi bangun nak gi keje dia kate dah siap packing dah... hehehe....

Untuk Kak Gee.. Happy Bufday Kak... Hope akak dan keluarga dimurahkan rezeki dan kehidupan harian sentiasa di berkati. Amiinn....



Untuk pengantin dan mak pengantin.. selamat bertugas balik. Woo.. susah woo korang xder. Nak tertanggal kaki aku turun naik boardroom.



Untuk 2 orang kawan lama.... (kalau la korang bukak blog aku ni...) "No One Can Call Back Yesterday and Yesterday Will Not Be Called Again". Yang berlaku anggaplah satu pengalaman dan pengajaran. Jangan ulangi kesilapan yang kita dah tahu salahnya. Aku pun akan berusaha untuk buat yang terbaik demi untuk keluarga tersayang...



my family


ni untuk kak ct sue.. huhu... x siap lagi puzzle ni kak.... Ptg kang kol 5 siap la ni...


ni pulut kuning ngan rendang yg aku bawak hari ni kat office utk kawan2.... (tQ abg...)



ni mak pengantin yang demam hari ni... tp sib baik dtg... kalau x mati wooo...


Happy bufday kak gee.... apa kat dalam kotak tu???


Tu dgn hadiah dari kak saied... (naik senget kepala org botak tu tgok...haha)

Ni tgh fikir nak jual apa untuk Open Day bulan depan... Agak2 la kan apa yang laku masa open day tu nanti.. Kak Saied kate nak jual air... OK jugak kan??!!... K lahh.. nak sambung keje. Tgok lah meja aku skrang yang dah tak sekemas dulu... adess.... bnyak nyer keje. Tp sempat lagi update blog tu... hehehe... Layaaannn...


Thursday, March 26, 2009

2nd Wedding Anniversary




Semalam my 2nd year wedding Anniverssary.... Hope biarlah smpai ke akhir hayat....Amiinnn....
Tak jadi pun nak gi makan malam sbb my moonlight Zara tak berapa sihat nak bawak dia keluar malam. So, my hubby kate weekend nnti kite kelua k... huhu....

Ni antara gambar2 kenangan masa wedding 2 tahun lepas....

tgok jer la....

tgok gambar ni... cam nk pki baju pengantin lagi jer...


Ok lahh... harapan aku setinggi langit agar jodoh ini berpanjangan dan kehidupan untuk hari2 yg akan datang akan diberkati olehNya.... Amiinnn......

Yeaa.. Yeaa.. dapat Award....

Huhu.... dapat Award lagi..... Mekacehhh Exa... Gold Award tu agak2 leh gi gadai kat kedai emas tak??? hehehhe...
Tanx Q So Much...... MMMuaahhhsss to
Exa_belle...



Wednesday, March 25, 2009

Department MeetinG

Bro fullet & En.Wahab.. ceria betul.... cerita apa gaknyer tu???!!

Semalam 2nd Finance & Administration Meeting for 2009. Sementara tunggu Boss masuk sempat la ambik gambar candid my colleague dgn macam2 aksi... Haha.... Sejak demam blog ni, semua benda aku nak ambik gambar... barulah updated nanti blog aku..

ni kak saied dgn gaya macho..uuppss... amacam, ada gaya future finance & admin secretary x? hehhe...



ni dia barisan nasional opss... barisan Executive2 yang dedikasi.... @ Barisan pertahanan!!!


Barisan abg2 macho Finance & admin.. handsome betul yg ujung skali tu.. ehem.. ehemm...


So, meeting semalam berjalan dgn jayanye.. di akhiri dgn refreshment kuih gula melaka & Burger malaysia. (aku ambik 2 bijik lagi... sedap tau.....haha..)...


Rehat semalam plak... punyer la syok berWindow Shopping.. smpai x ingat makan. Berkenan punyer pasal Kak saied sanggup bg 10 hengget utk deposit... (hehe)... Ni karang rehat leh la gi ambik... Arini dah gaji kak...huhu...
Ok sambung balik.. oleh sebab kelaparan yg teramat sangat, ada plak promosi Mamee Slurpp... sape yg turun bawah aku kirim ambik kan utk aku... (mekasih kat kak marina & azrul)....
*takleh upload plak gamber mamee slurpp nih... adess...

K lah... ti ptg smbg lagik...

TAG from Exa_bella

Aduss... X penah kene TAG nih.... Cam nak jawab soklan pekse... Nape x bagi soklan yang leh jawab guna dadu... Dulu masa sekolah guna dadu dam ular tu jerk... Sib baik jaga tipon arini.. leh la jawab TAG exa...

Soklan 1 :
If u can have a dream to come true, what would it be ?

My answer is ... Nak dapat duit bnyak2... beli umah.. beli kete.. bagi mak ayah sket..(dorang tgh plan nak gi Haji lagi tu....) Wat investment sket.... pahtu balance wat saving... (bestnyerrr....hehhe....)

Soklan 2:
What would u do with a billion dollars ?

Dah jawab dah kat atas tu....

Soklan 3:
How would u see yourself in ten years time ?

errrmmm..... jadik dekan kat UNIKL MFI kot... Haaa..... korang2 ni hari2 aku bagi TAG. Pahtu kene jawab 10 soklan dalam masa setengah jam jer... Sape lambat habislah markah Appraisal korang aku tolak.... hahahha (coz i'm the boss....)

Soklan 4:
What's the first thing u do when u wake up ?

Make sure Zara ada kat sebelah & give her morning kisses... mmmuaahhhss.....

Soklan 5:
Name a friend whose name starts with the letter "F".

hehe... aku xleh tgok jawapan puteri bongsu bile jawab soklan ni.... hancuss...!!

My answer is ......Faezah FJ.... Faizal Ricoh Printroom... Fauziah Account.... Furiz Purchasing.... Fatimah Hem's.... Cukup ar tu... (semua kat MFI tau....)

Soklan 6:
Why did u answer & post this ?

Lorr... Dah tnyer kene la jawab... btol tak??? So... jaga2 Exa n korang2 ni semua.... ti nolie TAG suruh kire berapa biji mesin photostat kat MFI ni.... huarr huarr huarr....

Adios..

Tuesday, March 24, 2009

Berita Sedeyy....

Kat dahi tu pun ada kesan sket.... sian kan?? :(

tgh nangis pun dia sempat posing.... pantang nmpak camera



Kesan darah kat baju Zara masa jatuh malam tu

Jumaat, 20.3.09 : Tak Planning pun nak gi umah Kamariana untuk majlis nikah dia. Magrib tu baru dapat idea,pinjam kereta adik ipar nk pegi. Tp Zara bagi hint yang dia tak nak pegi... dua kali dia jatuh masa aku tgh bersiap nak pegi.... Sedey betul.... :(


So, aku pun cancelled la plan nak gi umah pengantin.... Tp ahad tu, dapat gak jumpa yana. Comey yana dgn baju pengantin dia... berseri2.... Mak pengantin pun.. senyum lebar dapat menantu sulong... Pandai betul mak pengantin simpan rahsia.... Yang geram nyer battery hp aku bleh kong plak ahad tu... x dapat ambik gambar nak upload dalam blog....
Frustnyer.....


Saturday, March 21, 2009

Dua Jam

Tadi rehat 2 jam rombongan Cik Kiah (Kak Saied, Kak Gee, Aku & Kak Maznah) gi Alamanda. Hari ni pegi dgn boss tau.. so, boleh gi dgn berlapang dada... hehehe.... Kalau aku lambat masuk.. Boss pun lambat jugak...Huar.. huar.. huar...
Minggu Lepas masuk lambat... kecut perut beb..... Tp yg minggu lepas tu x sangka plak jalan nak keluar kat Parkson tu tutup plak. Kalau x.. xder lah lambat sngat... (isskk yer ker???!! Bukan mmg kelua lmbat ker???)
Aku xder la beli apa.. dapat beli present utk Kak Gee jer.. dia yg pilih... lagi senang... x yah pening2 nk fikir nak bagi apa. Tp siap pulang balik kat aku suruh aku balut lak tu.. cehhh.... konon2 nak surprise ler tuu....

Haaa... salah satu kat situ ada untuk kak Gee... (ehhh yer ker??)
Ada sales beb... Bonia, Carlo Rino, Sembonia 70%... (aallaaa... lom gaji...)


Ramai kan orang??? Kene pakai oksigen kalau nak gi... hehehe

Haaa.... aku cakap kat Kak Gee.. nak bagi baju ni dia xnk plak... bulu tupai lagi.... :) haha..


Haa.... Boss aku sempat shopping kasut lagi.... huhu...

Pilih.. pilih... pilihhh... murah... murah.. Beli sebelah percuma sebelah...

Akhirnya... kite org masuk lewat 10 minit. Kire ok arr tu.... Tak sangka plak masa take away kat A&W tu leh kene tunggu lama plak... Kalau tak mesti sampai ontime.... Thanks kat boss sebab belanja makan.. (Minggu depan leh belanja lagi kak... huhu...)
Ok lah.. cukuplah untuk hari ni... mmuaaahhss...






Friday, March 20, 2009

~ThuRsdaY~

Hari ni eXa_belle ajak aku dgn kak sue makan tgh Hari kat Restaurant Family dia yg baru opening minggu Lepas. "DaPur ToK moK" kot kalaU tak silap nama Kedai Makan dia. Utk kawan2 yang nak mencuBa boleh la gi kat Kompleks Diamond belakang Warta. (dah tolong promote ni exa... hari ni kene blanje lunch...hehe).


Lepas makan terus gi Manjaku, sebab boss Exa suruh beli hamper untuk New Born staFF dia. Aku pun sempat la carik sepasang baju untuk ZaRa My Moonlight.

sempat lagi tu....

Sales 10% jer..!!

Lambat betul staff manjaku dok wrapping hamper.... sampai aku masuk office kol 2.20pm... hehe... sib baik boss aku x nampak. Tp bukan hari2 aku masuk lambat... Ptg lak dok buat filing. Tengok2 jam dah pukul 5.30pm. Adess... kene balik nih.. My moonlight dah tunggu. SpaQ pun dah tunggu. Huhu....

Bye...

Wednesday, March 18, 2009

Ready to Launch


Jeng jeng jeng... mempersembahkan blog terbaru yang akan memasuki carta di kalangan kakak-kakak Administrator... hehhe...


Hari ni blog aku dah bleh di lancarkan dah.. Many thanks to Kak Shifah, Kak Is (oppss Putri Bongsu), Kak Ct Sue & Kak Mahani for joining... (mmUaaahss..)...


Tak ada apa nak citer sngat arini... Cuma penat sket la lepas rehat tadik. 5 biji Machine photostate sampai plak. Bayangkan tgh hari ni yg panas giler aku bleh ulang alik berjalan dari Bunglow sampai ler Admin office... Nak tercabut gak kaki ni tadi. Tp mengenangkan pakai kasut yg baru beli kat Sogo minggu lepas buat2 tak sakit la... (huhu...)


Cuti sekolah seminggu ni, aku x cuti pun.. . tp hujung bulan ni baru apply... sebab nak balik kampung.. (woo woo woo balik kampung..).


Ok lah... nak balik dah ni... dah dekat kol 6. Nak tgok SpaQ lagi...Pahtu My moonlight mesti tgh tunggu nih...


Bye..


Tuesday, March 17, 2009

HaLuuuu....


aLhamduliLah.. akhirnye menjadik gak blog aku ni... walaupun berbagai dugaan di lalui... hehe.... tp tak la se'gempax' Puteri Bongsu. Tp x tahu la leh update selalu ke tak... Bz beb... Tgah apply broadband nih... ti leh update kat umah... kat ofis ni xder nyer la...
To followers.. welcome to my moonlight world... Just sharing a loves, feeling...& sincere.
>>Nak Introduce that Picture kat atas tu lah Zara my moonlight dgn aksinya... mmuaahhsss anak ibu...

Saturday, March 14, 2009

FirST tHinG...

anna 4 mth year old!

SaLAm...
Lebih pada Testing jer ni... "StiLL under ConstructioN"....


ManY thanks kat Kakak2 yg bnyak beri Tunjuk ajar. Tunjuk ajar ku sifuu... :)



Daa....