Friday, April 24, 2009

Today is Friday...


Hari ni dah gaji.. huhu... Kak Ana pun turun sini.. nak gi makan-makan tgh hari ni.... Dah lama x lepak sama-sama. Rindu giler arr tu kat kengkawan kat sini. So, kite org decide lepak kat Secret Recepies, Alamanda Putrajaya. Kak Saied dok Remp-it kete dia laju giler. Bukan apa... nak kejar masa. Masa itu kan emas....

kak ana dok citer kerja kat tempat baru...



tgh pk.. nak makan apa arini??!!!

aduss... megantuk la pulak...

ala la la... kak Saied senyummm.... comey gitue..



Makan time....!!! jgn pandang kiri kanan... Lapar punyer pasal ni beb..


My favourite Dishes.. Fish & Chips...


kak ana mesti lapa tuh... Sampai jari pun nak makan.... Jalan jauh.. Seremban Drift

peace.....!!! air dah setengah.. makanan x sampai lagik nih....

Ni... muka dah kenyang.... ceria betul..

Posse lentok nama dia ni.... mesti belajar dgn kak saied nih..
(tgok tu.. kak ana pu cam janji pakai tema merah...)

ni kak Zam punyer menu... adusss....meleleh....

macam janji plak hari ni pakai color tema merah hitam...

Lepas makan, apa lagi... it a shopping timeee..... sempat la aku beli kasut kat Nichi. Pahtu kite org dok borong baju lady like kat parkson.... ada sales utk bonuslink member. Penat la budak salesgirl tu dok melipat.. dtg kite org macam ribut dok tarik-tarik.... nasib la dik... nnti adik boring lak xder keje. Pah kite orabg balik ti adik tak la boring... leh lipat balik kain baju tu sementara tgu time rehat.... hehehe...
Akhirnya terlewat gak kite org masuk office. Sampai office kol 3. hehe.. Tp boss kate, sbgai denda kene ganti balik yg setengah jam tu.. Orraiittt jerkk....!!!
ok lah.. dah pukul 5.30 nih.... tempoh denda dah tamat... nak balik nih... huhuhu.... babai...!!!

Thursday, April 23, 2009

My moonlight

Zara my moonlight selsema hari ni... dok menangis jer... Sib baik ada Cik iela ngan Cik iecha layan ragam dia. Tu dapat lolypop trus senyap. Tp yang tak tahan tu.. dalam pada tak sihat badan tu... nmpak jer camera masih lagi sempat dok posse style lentok kepala dia tu.... hehehe...
Aku ambik half day hari ni. nak gi ambik ayah aku kat KL. Dia ada kursus dari hari isnin hari tu. Aku bawak sekali dia gi klinik. Doktor dgn Nurse pun sibuk dok melayan dia.... Comey sangat dorang kate... (isskhh tgok la ibu dia... hehehe...).
Along aku dah tunggu kat umah aku. Lepas magrib dia bawak ayah balik umah dia kat seremban. Sebab esok dia nak hantar ayah balik segamat.. (bestnyer balik kampung...)


layannn...

senyyuuummmm.......anak ibu... (muka xder mood sbb, tp ttp posse jugak!!)

ok.. posse kepala tegak plak la... jgn senget2 yerrr sayang....


"ni yang last... adik senyummm ok...." (uuhh.... ttp dgn posse baeekk dia tu... hehe..)


Tuesday, April 21, 2009

sweets moments... (click.. click...)


Just nak share sweets moments di awal 2009 ni.. semuanya meninggalkan kenangan yang manis.. cam lolypop.... yummy.. yummy.... Yang baik kita jadikan tauladan.. yang buruk kita jadikan sempadan... cewah...!!!


majlis pertunangan my sister's in law, on 17th January... (sajer nak bitau.. hantaran tu semua aku buat tau...)


Unikl MFI Open Day 2009 on 16 april.. (minggu lepas.. mmg happening...)

Open day tahun ni mmg gempak... x tahu la kenapa.... mungkin sebab gerai Admin & Finance menjadi tumpuan. Ada kak saiedah..mesti la gempak punyer.... Nasib la gerai adik bihun kat depan kite orang tu.... Tapi bleh bagi highest rating for this moments.... Tunggu Open day tahun depan plak...


ni Zara dgn aksi-aksi depan camera.. Leh ar jadik model tudung ekin...


Sejak Zara dah pandai jalan makin letih nak mengejar... Tak yah gi jogging dah... Dok kejar dia jerk... hehehe..... Paling suka melaram dan pantang nmpak camera. Yang tu makcik2 dia yang ajar... control cun jer bile orang nak snap... mmuaahhhsss anak ibu...


Memories with Kak Ana.... Masa last day dia kat MFI.. sedey tau...

Kak ana @ otai kat admin transfer ke Melaka... mungkin nak kan perubahan. Sekarang kan zaman Transformation.... jgn jadik Tansfomers dah la.... hehehe.. all the best to kak ana...!!! (keep in touch k..)


Unikl 5th Convo Committee - Cam kumpulan Nasyid jerk kan...


Kumpulan penanggah boleh... kumpulan nasyid pun bleh... Sakit kaki ooo.... tp mmg best... dapat jumpa dgn member2 campus lain. Kalau tak, dok cakap kat tipon jerk...


Apapun... awal 2009 dah menyimpan bnyak kenangan

Monday, April 20, 2009

Awards lagi.....

Lupa nak tampal Awards aritu.... dah la berpenat-lelah jawab tag Ibu Hani dengan Lin... So, pada yang dah jawan Tag aku tu....macehh... aku tgh carik Awards gempax untuk u all...


Thanx ibu hani... mmuahh mmuahh!!!!!



Maccceeehhhh Lin..... (A4 paper x yah ganti la... sbb dah dapat awards... hehee)..

Tak sempat beb..

Penattnyerr... Hari ni rasa cam tak larat nak keje jer... Tp sbb nak simpan cuti untuk balik kampung punyer pasal... ku gagahkan jua badan ni ke ofis... Dah la perut pun meragam arini....

Semalam aku sekeluarga ke Pahang untuk majlis pertunangan adik ipar aku.. dengan di dera adik ipar aku buat hantaran last minutes... (tdo kol 2pagi tau...) So, dengan kepandaian yang tak seberapa... menjadik jugak la hantaran tu... kire ada rupa hantaran la... hehe.... (selamat bertunang Eza & Wafi). Majlis pernikahan plak dah ditetapkan bulan June nanti... So, ke Pahang lagi la lepas ni...

On the way balik... dengan badan yang boleh tahan letih.. sempat lagi ke Genting Higlands.. hehe... cam 'Drive thru' gitue... saja jer lepak2... dok bergambar-gambar sakan... gi makan.. dan terus bertolak balik pukul 7.00 ptg tu.. Ngam2 sampai umah kol 9.00 malam.. (sib baik sempat tgok Merlin) Letih wooo badan.... Anak aku yang syok sangat kat sana. Ramai peminat dok ambik gambar dia bile tgok aksi dia yang suka bergaya depan camera... (hehehe anak ibu....)


antara aksi-aksi candid masa benti kat R&R

ni kereta-kereta 'F1' yang terlibat dalam misi pertunangan semalam
*Perdana x join.. di beri cuti untuk berehat husband aku kate... hihi


ni masa acara mneyarung cincin... isskkhh...tingat mas tunag dulu.. ketaq beb..


aksi-aksi Zara my moonlight..

Hari ni gak birthday Hubby aku... (Happy Birthday Abang.... Moga dipanjangkan Umur.. dan Di murahkan rezeki utk kita sekeluarga....ammiiinnn....). Takde surprise la.. sebab lom gaji... extand seminggu lagi la bang.... hehehe...

Plan nak balik kampung hujung bulan ni pun tak jadik atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.. sedeynyer.... Takper mungkin rezeki nak balik kampung lepas dapat back pay kot... bestnyer..

Nak gi rehat ni... Lama tak update blog ni sbb keje berlambak beb. Adess.... anyway i love my job very much... cadangan nak beralih arah pun akan ku fikirkan berkali-kali sbb announcement yang baru ni... hehe..

*Untuk Putri bungsu.. selamat berehat dan naik keje ti leh karaoke.... (ppeewwiittt..!!!)

*Berita tentang adik Qayyum.. alhamdulilah.. kata Mama Qayyum lepas rawatan ni, ada nmpak perubahan. Dia nmpak nyer semakin sihat...boleh bermain dan berjalan. tapi masih mendapatkan rawatan selama 35hari lagi di HUKM. Moga adik Qayyum bertambah-tambah sihat seperti sediakala hendaknyer.. amiinnn....

*Untuk unnamed - Suprised bile tahu terlibat dalam kemalangan. Moga cepat sembuh dan tempuhi hari2 dengan ceriaaa....

Monday, April 13, 2009

adusss TAG lagi... (Lin Version)

Happy Friend's day.... mmuahhhsss to all...




Adess.... Kena Tag Lagi. Tapi xper... arini tak la BZ sangat. Dah siapkan keje pagi2 tadi untuk luangkan masa ptg ni jawab TAG Lin..



Tempat kerja pertama yang korang kerja mula2 dulu..

Kat WARTA Segamat. Masa tu tgh tunggu result SPM. Aku jadik Cashier kat situ... huhu... bnyak kenangan beb. Sebab tu aku rasa Warta Bangi ni tak sama macam Warta kat Segamat. Hehe... Tp Warta kat Segamat dah lama tutup dah.. Tah dah jadik apa tah bangunan tu. Ti balik kampung aku gi check....



Dekat mana korang dating dengan pakwe kali pertama dulu ekk tak semestinya dengan husband yang sekarang maybe ex boyfren ke...

hehehe...Ni masa 1st dating dgn Husband aku. Masa tu aku takut giler beb. Ada ker dia bawak aku lalu kat semak2. Dah la malam... gelap gelita plak jalan tu.... Aku tawakal jer masa tu.. Teringat semua pesanan mak. "jgn ikut org yg kite tak kenal"... Rupanya dia nak bawak aku gi makan kat Tasik Idaman. Kan ker jalan nak masuk tempat tu gelap gelita. Sekarang ni jer baru ada lampu.. Ceehhh... Bile dah lama kawan, dia bantai gelak kan aku bile flash back... Dia kate masa tu muka aku pucat giler... hehhe....




Perasaan anda sekarang(apa saja yg terlintas kat hati korang sekarang)

Penat & Letih woo... baru pah spotcheck cafe nih....


Nama bos korang di tempat kerja lama sebelum unikl

En. Jamil... (tgh buat apa dia skrg ni erk??? Lama betul x jumpa dia...).




Nama cikgu disiplin sekolah anda dulu tak kisah la menengah ke rendah (he he he mencabar ni)

Cikgu Zulkifli. Ni cikgu disiplin masa aku kat Sekolah Tinggi Segamat. (huhu.. aku leh ingat lagi la Lin... kire memory aku ni tip top la ni.... 18Gig.. hahahaha..)



Cikgu @ Ustazah yang paling garang kat sekolah dulu yang mana korang boleh ingat sampai sekarang

Ustaz Mahmod.... Ni masa aku sekolah rendah dulu. Dia kalau marah sapa2 tak buat keje sekolah.. dia ketuk kepala dengan Cincin dia. Batu cincin dia pla makkk aiii... besar betul... Tp aku x penah kene la... sbb aku kwn baik anak dia....



stress tak korang jawab tag dari aku ni...

Tak sterss la... seronok sbb biler teringat kisah lama2 ni... rasa nak sekolah balik jerk.... erkk??!!!



Ok tak Lin?? Baper bintang ko nak bagi ni??...




Buat seorang Teman


Kala Suka Kita Terlupa...
Dia sedang kecewa
Kala Suka Kita Terlupa...
Ada hati yang merana
Kala Suka Kita terlupa...
Kebalkah hatinya tatkala terima berita
Kala suka Kita terlupa...
Dunia ini sementara
Kala suka kita terlupa...
Dia bukan milik kita
Bisik hatiku padamu :
"(Bersabarlah teman,
Moga dirimu tabah menghadapi hari-harimu,
dan setiap detik yang bagai menghiris luka jiwamu
Kuatlah teman,
Kerna kau adalah kekuatannya
Redhalah teman,
atas ketentuan dan dugaan dari Nya....)"

Namun disini aku masih lagi tertanya...
Kuatkah aku? Kebalkah hatiku?
Andai aku ditempatmu???!!!!

ibuzara, 11.04.09 : 11.49pm


Kutitipkan khas buat seorang teman yang kini sedang melalui detik-detik getir dalam hidupnya. Semoga kau tabah...
Buat adik Qayyum,
moga kau cepat sembuh, dan kembali dengan senyum dan tawa manjamu, untuk kau hadiahkan buat mamamu...


Friday, April 10, 2009

Kene TAG la Pulakkk... hihihi...

Adess... di pagi Jumaat yang hening, kak Mahani bagik keje skolah plak. pagi tadik mmg x sempat nak buat. Tapi keranamu kak mahani, nolie sanggup cabut meeting Open Day ni haa... huhuhu...


Nama Timangan??

- Kengkawan dan korang panggil nOLie.... Family panggil "Kak Teh"... huhu..


Anda seorang yang...

- Ntah.. Korang tgok cemana?? Tp aku rasa aku ni sensitive sket arr...


Insan teristimewa

- My Hubby, My moonlight Zara, My Family & all my frends... terutama list of my blog's followers... mmmuaahhhsss.......


Lagu kesukaan

- Semua lagu sebenarnya aku suka... tak kire irama... pok amai amai pun aku layan..... hahahha..


Makanan Kesukaan...

- Fried Chicken & Jom Pizza... aduss.. lapa plaks...


Warna Kesukaan..

- Black... paling suka tema black nih... x tahu la naper... mungkin sebab "hitam itu menawan kot"....


3 benda dalam beg..


- Tu ar yang dalam beg aku... Tapi yang paling penting purse, handphone & Vicks... hehehe...

Kali terakhir menangis & kenapa??...

- errmmm... biler erk?? masa rehat tadi... Masa gi tengok adik Qayyum kat Hospital... Sedih tgok dia. Sebak dada & hati. Harap tak ada apa2... dan adik Qayyum cepat sembuh. Aminn...

Thursday, April 9, 2009

Department LunCh 2009 Finance & AdmiN


Hari ni Department Lunch yang pertama untuk 2009. Ms Secretary @ Kak Ina pilih tempat baru. Kat Pullman Hotel, Putrajaya. (Dekat dgn PICC & 5minit jer dari umah aku... huhu..). Hotel ni baru beroperasi 6 bulan yang lepas. Cewaahh.... Cantik betul Hotel ni... Punyer la Syok dok round sampai aku orang paling last naik bas...hehe... So.. kat bawah ni beberapa gambar yang aku rasa menarik untuk aku abadikan dalam blog aku ni...

Tu En. Arip & Acik Enal... Kak saied tu kire kedua last la yang naik masa nak balik tu.... aku la yg paling last... hehehe

opsss.....ni model jer....

Ni la bas kebangaan staff... hehe.. UNIKL MFI... mmuuahh..

Tangga kat hotel tu.. ngeri betul masa nak turun.... takut pecah jer... aku panggil Hotel Kaca la... Sbb kaca di sini sana....hehhe..


Hah... cam tak penah jumpa epal jerk..


Cantik kan deco dia...??!!


Ni dia.. miss HR dgn miss Explorer...opsss!!! hehhe


aku pun x tahu gaya apa yg kak saied buat tu. Gaya lentok ker gaya ngantuk...??


Posse baeeekkkk punyerr..!!


Layannn.... posse versi lentok...

Iklan Nescafe oleh Otai2 MFI. Boss aku tu jer tah buat iklan apa tah...?? hehe


Cantik kan oven dia... kreatif... tu Mr Chef yang buat pizza sedap tu... yummy...!!


Telah di ubah suai oleh kakak aku sorang tu... isskkh isshhk isskkhh ...nama dia biarlah dirahsiakan...


Susunan yang original...

With my boss.. sibuk jerk padel ni tauu.....

Miss Netball @ Kak "eah eah" .... hehhe.. cam lagu dangdut gitue..


Cantik kan lantai dia... tp tak bran aku nak dok kat situ... imagine cam nak pecah jer...


Kat dessert area... masa baru sampai.... Tu kak Gee tu.. laju semacam jer.. leh wat iklan "jgn pandang belakang..."

tah apa tah Ms secretary tu cakap kan???... biar aku bayangkan jap... Mungkin...
"kak Ina : Korang ni, aku suruh naik atas tu jgn nak merayap tmpt lain...degil tau..!!!"
"En Hamdan : Allaa.. relax laa ina... aku naik ar ni...kecoh ar dia ni"
waaaHahahaha.....layannn...
Ni antara "lelaki-lelaki ini" Admin & Finance. Tp ada sorang paling macho kat situ. Ahakss...


Ni Kumpulan penanggah yang bawak hadiah... Tp aku tak tahu la nape boss aku tu. nmpak air sket dah ingat banjir kot. Tu laa.. lama sngat dok UK. hahahha..

Beloved frens...

Miss London.... Bau London ada lagi tu... Baru balik shopping Harrods..


Yea.. yea.. dapat present...


Mama miya... Mixed pasta.....

Giler kentang...Licin beb....!! lapa betul tu....

Huuhh.... terliur...

errmm... Yummy.. yummyy.... sket jerk...???!!

Dessert.... Puding roti ni aku bg 5 bintang. (*****) Mmg sedap....!!

Bunga ni menyambut ketibaan kite orang... hehe..


Eiffel tower @ Menara pisa di Putrajaya... isskkhh ada kerr??

Bleh la kalau nak lepak2 nanti.... cewahh...


Main entrance.. Classic..

So, Makan-makan hari ni memang seronok. To be continue 3 month lagi... Department aku mmg suka gi Makan-makan nih... Leh buat rancangan Makan-makan carik pasal. Hehehe...

*maklumat lanjut/ yg nak lepak2 : korang bukak ar website "Pullman Hotel, Putrajaya"...