Friday, May 29, 2009

Facebook & Maria

Hi there..!!! Happy Friday..... Bak kate Kak Gee, "hari Liburrr...!!"


Facebook???.... sblm ni aku x sempat pun nak join. Sbb malas.. Tp semalam tergerak plak nak join... Mmg best... dapat jumpa kawan2 lama masa sekolah dulu. Terutama kawan-kawan Masa kat HIGH SCHOOl SEGAMAT dulu... Misssseeeddd u frendsss... mmuaahhhss....


So, bertambah la lagi kegiatan mengular aku selain dok meng-update blog nihh.... huhu..., add me at "Nurli Aziz" kalau u all bukak Facebook k...


Selamat Pengantin Baru & Happy Teacher's day to my dearest frend Maria..

(sorry x dapat datang. Ti aku pos hadiah besaq kat umah hang). Untuk kengkawan High School Segamat yg nak tgok gambar kahwin maria (class 5B kalau aku x silap) leh gi kat : http://mohdherizat.blogspot.com/


Thursday, May 28, 2009

Adik-adik ipar

Huhuu...requested by adik ipar aku yg nak tompang glamor kat blog haku.... Dia kate "kak..gambar adik-adik ipar xder ker???" So, untuk tidak menghampakan dia, aku memperkenalkan lah adik-adik ipar aku sorang-sorang.
Adik beradik hubby aku semua sekali ada 7 orang. Hubby aku no 2. Aku xder gambar Abang ipar aku. Tp ptg ni dia sampai dari Terengganu. Bawak baby... so, utk abg ipar aku tu next entry la yer...
Kalau kate family hubby aku ni sedara dgn Erra, ti korang kate aku tumpang glamor plaks. Tp itulah hakikatnyer. Nenek hubby aku dgn Nenek Erra ni adik beradik. Adik ipar aku yg bongsu ni, ramai yang kate ada iras-iras Erra sket. Kanapa??? Tak percaya??....



Ni yg no. 4 dalam adik beradik hubby aku. Nama dia Wafi. Nama Glamor "Abom". Adalah ceritanyer kenapa nama dia Abom.... Bakal menamatkan status bujang dia pada hujung bulan depan... Yg stress nyer, aku nk buat hantaran dia ar ni... adess....

Ni plak adik hubby aku no.3... Dah kerja dah... Dia la banyak Support adik-beradik. Tunggu adik-adik habis belajar baru nak kawin dia kate....Nama dia panjang... Rabiatul Adawiyah.. Nama glamor "Oyah". Single but not available. Dah ada boyfrend yerr.... (tu yg kecik tu, buah hati aku... sibuk betul kat bakul hantaran....)

Ni plak, adik hubby aku yg no.5... Dah bertunang bulan Januari hari tu... Tahun depan insyaallah majlis nikah dia. Baru abis study, Nursing course kat Masterskill, Cheras. Masih lagi mencari kerja yg sesuai.... Opss.. nama dia Noorul Jameela. Nama glamor dia iLaa.


Hahh...Ni adik hubby aku no.6... Nama dia Echaa. Nama penuh dia Khairunnissa. Masih study kat Kolej Putra, Puchong. Tahun depan abis ar tu... Echaa pandai masak... Tiap-tiap minggu balik hujung minggu macam2 resepi dia cuba. Akulah Maria Tengku Sabri nyer... Dok merasa semua menu.. hehe..(Nak cakap malas masak malu plaks....)


Ni la yang bungsu. Baru Form 2, kat Sekolah Menengah Putrajaya, persint 14. Ada sket kan iras2 Erra. Hehe... Cita-cita nak jd Fashion Designer. Nama glamor bnyak laktu.. Didi la, Nadi la,...(ada lagi..tp 2 tu jer yg aku ingat) ntah la.. macam2 budak2 zaman sekrang nih... Dia Slalu menangis bile kene buli dgn hubby aku... hehehe... Ahad lepas dia pegi karaoke dgn kawan2 kat Alamanda sampai hilang suara. Mana nye tak hilang, dia gi bantai nyanyi sampai 30 lagu. hehhehe.....Tak tahu la sedap mana suara dia..... Tp dah Rm1 boleh nyanyi 4 lagu dia kate... Ahaksss.....

Ok la... ni la adik-beradik Hubby aku. Next entry ti aku update adik beradik aku plak....

huhu....

Tuesday, May 26, 2009

Caiyokk Netball

Cayalah Netball. Walaupun player2 ni semua dah ada 4, 5 anak.. tetap bergetah.... Tiap-tiap tahun mesti mengekalkan Kejuaraan... Caiyokk caiiyokk...!!! Untuk games-games lain tu... walaupun tak juara tp korang pun best jugak laaa.... Tp jgn macam En Arip kite tu. Dia menang sorak kampung tergadai... hihihihi.....


Ni arr MFI netball player @ Hot mama.... mama miyaaa...

Cehhh... control cungg...

Ni yang penuh dramatic tu... Penuh emosi... hihi...cayalah kak eah



Yang ni aku tak tahu kenapa??? korang pun fikirlah kenapa... superman kot...!!

Tahniah... Tahniahh.. & Tahniah.....

Monday, May 25, 2009

Kenduri Kahwin lagi..


Tiap-tiap minggu makan nasik minyak. Jangan naik minyak sudah... hehehe... Ahad lepas majlis persandingan sepupu husband aku kat Kapar, Klang. Panas betul perjalanan pergi & balik. Panas-panas camnih rasa xnak keluar rumah. Nak dok jerk dalam umah diam-diam....
Bertolak dari umah kol 11.30pagi... Ni kire rombongan perempuan ke rumah lelaki. 6 bijik kereta pelbagai jenis follow. Sampai sana kol 12 lebih... dekat2 kol 1 laa..... Menu special kat kenduri ni cendol. Walaupun batuk lom baik, kerana panas terik. 2 mangkuk cendol aku makan. hehehe..... Takpe, balik nanti makan ubat....

Kenduri ni rupanyer ada 2 pasang pengantin... jarang-jarang aku jumpa sebenarnya. Pahtu ada acara baling-baling duit ngan gula-gula. Acara ni pun dah lama aku tak jumpa. Masa kecik-kecik jer dulu. hehe....nampak sangat jarang gi kenduri kahwin.
Ada cerita pasal acara baling-baling nih... masa kecik-kecik dulu aku tak suka betul acara baling-baling ni. Dah la kene rebut-rebut. Pahtu kadang2 pengantin ni baling kene kat kepala. Penah aku baling balik gula-gula yang kene kat aku tu kat pengantin... teruk kan???? masa tu aku tgh marah kat mak.. aku x nak ikut dia gi kenduri, sbb nak tgok tv kat umah. Tp dia marah2 suruh ikut gak... bile dah kene kat kepala, hati ni naik marah la.... nasib la pengantin tu kene baling balik dgn aku. Tp tak kene muka dia.. kene kat badan dia jer..... hahahha.. Pada aku kalau nak bagi duit dgn gula-gula tu kat budak-budak x yah la baling2... bagik jer elok2.... kan ker lebih baik?? am i right my frend????



Ni la barisan penagntin tu...

Yg pompuan ni sepupu husband aku...

Ni adik pengantin lelaki... pengantin pompuan tu asyik pegang tisu jer... nangis kot.. hehehe


Tahniah Linda & Yazid... Selamat Pengantin Baru..


Ni arr acara baling2 tu..... bukan main suka lagi dia baling...


sepasang moncong.. sepasang lagik suka tak ingat.. hehhe....


Hujung minggu ni pun ada kenduri kahwin lagi kat umah pakcik aku kat Ampang ngan jiran sblah rumah. Mana la aku nak gi nih???? Adessss.........


Sunday, May 24, 2009

Zara My Moonlight

Control Cun skett..


Kalau demam.. dapatkan lah di pasaran..hihi
Adusss.. rambut x tumbuh lagi nih...

Ngantuk laaa...

Ibu ni.. org nak ambik gambar laa....

Jom tidoo...

Cam Rona roni macaroni kan???... Ni masa raya aritu...

Yea yea.. dapat pakai skaf ibu.....

Tak tahu USB letak kat mana.. x dapat nak upload gambar2 sabtu ahad masa gi kenduri kahwin. So, terpanggil untuk update gambar2 my moonlight.... Ni lah dia buah hati aku dengan gaya-gaya dia... Comey kan.... Cam ibu dia jugak. Ahaksss...
mmuahhss anak ibu..!!!

**TAHNIAH to all Netball Player, MFI Juara walaupun sengit (9-8 beb)....Cayalah...!!!


Friday, May 22, 2009

terrr...Lewat Lagi


ehheemmm..... Terrr... lewat lagi beb masuk hari ni!!!!..... yer ker "Terrr"???? bolehh laa.....
allaaa.... aku cover balik laa... bukan nyer aku balik on time tau... setakat nak jeling-jeling... lom tgok lagi jelingan aku.. leh juling nanti.. ahaksss.....
entah la manusia ni kan? kalau kite buat salah sket bukan main kecoh. Cuba dia buat... dia buat muka tak reti jerk... kite ni x der la plak nak dengki2 kat dia. Cuma dalam hati ni kate.. "lantak ko lah nak buat apa..."
So, untuk my frends Danishumaira... relax k.. wat x paham jer... dorang tu dengki tu. Xpun jiwe kacau. Ntah apa yg dia tak dapat.. pahtu dengki kat orang...
Walaupun terlewat masuk rehat hari ni... gaji pun dah masuk...tp xder apa pun yg aku beli. Cuma gi makan kat "noddle station" ngan window shopping jer.... haaa... boss aku jer yg dah jangkit habbit aku... suka kumpul kasut. rasa nye tiap kali gi alamanda dia beli kasut.. hehe.. bestnyer dah ada pengikut... bukan calang2 lak tu pengikut aku... boss sendiri...
Dah arr.. nak kemas barang... sok office nak cat plak. letih tau.. setahun tah baper kali nak kemas office nih. Aritu masa renovation x nak plak cat sekali... dah la batuk aku ni tak baik2. alergic habuk plakss...letih tau..!!
adessssssssssssssssss....

**Welocome 2 new frend : Zaidah zass & Starlight (kasi gempaxxx...)

Thursday, May 21, 2009

Happy Bufday Ayah..

Selamat Ulangtahun Ayah...
Moga ayah sihat seperti sediakala.
Mak buat surprise bufday untuk ayah semalam. Mak jemput kawan2 ayah... Ayah kate mmg surprise... tak sangka kawan2, jiran2 ngan saudara terdekat datang. Makcik aku dari senawang pun datang bawak cakes... Urrmmm.. seronoknyer.. sayang x dapat balik. Bufday ayah tgh2 minggu. Kalau hujung minggu dapat sambut sama-sama.

Tapi balik hujung bulan ni nak buat sekali lagi.. special party version dari anak-anak dan cucu-cucu tersayang... tungguu...!!! Ayah pun kate, dia dah rindu sngat kat Nurse kecik. Nurse kecik pun tak berapa sihat sekarang ni. Batuk tak elok-elok lagi.
Happy Birthday ayah.... & Thanks Mak....

Wednesday, May 20, 2009

IN MY DAUGHTER'S EYES



In my daughter's eyes, I am a hero.
I am strong an' wise,
And I know no fear.
But the truth is plain to see:
She was sent to rescue me,
I see who I wanna be,
in my daughter's eyes.



In my daughter's eyes,
everyone is equal,
Darkness turns to light,
And the world is at peace.
This miracle God gave to me,
Gives me strength when I am weak.
I find reason to believe,
in my daughter's eyes.



An' when she wraps her hand around my finger,
Oh, it puts a smile in my heart.
Everything becomes a little clearer.
I realise what life is all about.
It's hangin' on when your heart has had enough;
It's givin' more when you feel like givin' up.
I've seen the light: it's in my daughter's eyes.



In my daughter's eyes,
I can see the future.
A reflection of who I am,
An' what will be.
An' though she'll grow an', some day, leave:
Maybe raise a family,
When I'm gone,
I hope you'll see,
How happy she made me,
For I'll be there, in my daughter's eyes.


by: Martina Mcbride
*Thanx Ibu Hani..

Tuesday, May 19, 2009

Sukan Universiti 2009


Hari ni kontigen bertolak ke UnikL MSI Kulim selama seminggu.
Huhuhu... Office kosong beb. Sblm dorang2 gi sempat la dok bergambar sakan dengan atlit2 kebanggaan MFI. (bangga ker???!!) :)
Hope x pulang dengan tangan kosong. (Maksudnye bawak ler buah tangan dari kedah untuk aku....hehehe)
Tp MFI is always the best..!! Mesti menang punyer la..
Caiyok...

nak gi sukan ker nak gi tdo kak eah nih?? kompius tol... hehe

Cayalahh.....hihi.. yg tgh tu coach tu... acara apa pun aku x tahu...


Gabungan atlit bowling ngan netball... cewahh cewahh... konon model ler tu...


Gaya dah ada dah.. ni kalau bowling kalah gak x tahu la...


ni atlit tudung... siap cakap tu "zoom lebih sket kat tudung"..
sempat dia gi beli tudung kat Ariani malam tadi.. hehhe..


ni la atlit "last minutes"... hehehe...

Monday, May 18, 2009

Wake Up Call by Hot Fm...huhuhu



Hahaha... Nak cerita nih... Hari ni seronok sangat. Fara Fauzana & Faizal Ismail (Hot FM) kejut aku bangun pagi.... huhuhu... Pagi tadi pukul 6.10 pagi dorang call... Berkokok-kokok bunyi ayam. Yang best tu, aku mmg tgh syok giler tidur... sejuk plak tu. Mamai mamai jawab fon. Kene Gelak la dengan dia orang.. Siap suruh aku nyanyi lagu sekolah. Ada plak... Tgh mamai mana la aku ingat nak nyanyi lagu apa...


So, Pagi tadik dapat la Anugerah Bantal Busuk dari Hot FM. Hehehe... Sempat la sembang dgn dia orang sambil2 mamai tadi. Kalau korang dengar Hot FM pagi tadi, pukul 7.00 ada ulangan. Mesti korang dengar... Aku pun dapat la dengar balik suara aku yang serak2 bangun tdo. Hahahaha...Dia orang mmg Happening la.... Terus celik mata aku.. Hahaha...


Sunday, May 17, 2009

Gi Kenduri Kawin



Tadi gi kenduri kawin umah kawan Hubby aku. Ni dah dekat2 nak cuti sekolah bnyak lah jemputan kenduri. Last gi kenduri umah padil ngan Kak Ani bulan 3 aritu... So, xder nak citer apa pun. Saja nak update kat blog ni.


Selamat Pengantin Baru..

Zara ngan abah dia...

anak ibu

hehe... suka betul kalau org ambik gambar dia...




Thursday, May 14, 2009

Khas Untuk Kak Putri Bongsu




Khas untuk Kak putri...

sebagai mintak maaf. sebab aritu aku cakap dia x jawab TAG aku lagi....bukan x baca blog akak... Tp x perasan. Dia gi rojak kan TAG aku dgn Danishumaira. Hehehe.... Sorry heh kak putri... Huhu... cenyum cikit....!!!


Monday, May 11, 2009

who am i...??



".....What should i care what other people think of me?..

i am who i am, and who i wanna be....!!!"



:)

Sunday, May 10, 2009

Breakfast Kat PD

Ahad, 10.05. 09 : Seperti kebiasaan setiap minggu hari ahad mesti gi Breakfast kat luar. Cuma hari ni luar biasa sket. Hubby aku bleh drive sampai ke Port Dickson semata-mata nak gi sarapan. luar biasa kan???... Hehehe... Tp tu ar.. x planning. Kalau tak leh la bermandi-manda dgn Zara. Dia pun nmpak excited nak gi laut tu...lari2 dah dia kat tepi air. Tp hubby aku kate "lain kali kite gi lagi yer... hari ni kite x bawak baju."


Sebab dah smpai sana ingat nak singgah rumah boss lama aku kat Spring Hill. Dah siap tifon dia dah. Dia pun dah ready kat umah nak kenalkan wife baru dia. Tp zara plak muntah2 dalam kereta... pening kot...so, terpaksa cancell dan kiteorang terus balik lepas tu... (ermm... sedihnyer...)


Pelampung untuk dijual... hehehe... Comey awek yg jual tu....


"...Abah, saya nak mandi..."

"...abah...saya nak ice-cream..."

Ok... ready to goo....





Saturday, May 9, 2009

Invitation From Old Friend

Hari ni dapat Wedding Invitation from maria, my old frend. Schoolmate kat High school, Segamat dulu. Tahniah Maria.. Insyaallah kalau ada kesempatan aku balik kampung. Lama betul tak jumpa kan??!!....

Nih mesti Maria tgh berdebar2 menghitung hari... Relaxs la geng... hihi.. tp aku dulu gabra gak.. smpai demam sblm majlis tu. Sehari sebelum majlis pun dok tebaring kat bilik... huhu...


"Selamat Pengantin Baru
to
Maria & Azim"