Thursday, July 30, 2009

Mencari Konklusi


MENCARI KONKLUSI (by Hujan)

Ikatan itu kubuka sendiri
Terus bertempiaran jutaan huraian
Ku takkan mengerti
Teka silangkata

Membuat parah menambah persoalan yang
Aku tak pasti dan kita hadapi
Dan kita semua cari
Cuba tenang seketika
Cuba pejam mataBiar resah hilang saja

Dan cuba
Diam yang bicara
Sepi yang bersama ditemani jasad kita
Kan kucari konklusi...

????

Tuesday, July 28, 2009

Atuk Zara


Jumaat malam pukul 9, bertolak balik kampung halaman tercinta setelah hampir 3 bulan aku tak balik... (lama wooo, dulu bujang sebulan sekali mesti balik)... sampai rumah tepat pukul 1 pagi... Zara leh terjaga plak.. so. kene la layan dia bercakap sampai kol 3 pagi baru la tido.
Ayah nmpak sihat.. Mak dan acik pun sihat ....alhamdulilah. Tp mungkin sebab boring duduk kat rumah ayah nmpak tension sikit. Aku bawak ayah jalan2.. gi pasar, gi beli sarapan.. Baru nmpak dia happy sikit...Zara pun nak duduk dengan atuk & nenek jer. Baguslah.. sbb atuk pun rindu sngat kat dia. Atuk belikan bola, suka la dia... Nenek plak bawak dia shopping baju... Ibu dia plak yg suka.. hehehe....
Hari nak balik semalam, Aku nmpak ayah sedih sngat... Dia sempat cakap.. "bile cucu atuk ni nak balik lagi tgok atuk....???" aku jawabkan bagi pihak zara, "bulan puasa ti kita balik lagi yer atuk.." tapi ayah jawab "kalau sempat jumpa atuk lagi...." hhuuuwaaaaaaaaaaaa................!!!!!!

Friday, July 24, 2009

Kecurian


Semalam umah aku kena masuk org. Beberapa barang kesayangan dan beharga hilang. Geram betul... Dalam bnyak2 barang yg hilang, yg paling aku sayang ialah Cincin Perkahwinan aku tu. Mana nak carik lagi... walau di ganti dengan yg baru.... Ada sentimental Value tu... Huuuwwaaaaa.....
Kata member2 aku, kalau nak balik cincin kahwin.. kena kawin lagi... Hahaha... bnyak lahh.... Ingat aku lelaki ker???!!! leh kawin dua tiga... ahakss...

Thursday, July 23, 2009

just sharing

Just sharing...

Friends..... ...
They love you,but they are not your lover
They care for you, but they are not from your family
They are ready to share your pain, but they are not in your blood relation.
They are........FRIENDS! !!!!
True friend...... ..
Scolds like a DAD..
Cares like a MOM..
Teases like a SISTER..
Irritates like a BROTHER..
And finally loves U more than a LOVER....

Monday, July 13, 2009

Registration Day (July 2009 Intake)

Semester ni bertugas kat Kaunter yang paling mencabar. Dah la Kaunter pertama. Bak kate org "Kaunter Berani Mati". Tapi nak buat cemana... bertugas untuk negara. Takder nak citer apa lah.. tgok jerk gambar..


Ni la Counter berani mati yg aku cakap tu..
amacam??? kenal tak??
with Pn. Hasnah (Hescom Committee).. dok gelakkan sorang pakcik jer masa tu....hehehe

Sunday, July 12, 2009

Bila Cinta Bertasbih


Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padamu atas segala cinta

Wednesday, July 8, 2009

Finance & Admin Retreat at PD

Hahh.. akhirnye.. dapat gak aku luangkan masa nak update blog nih... apa citer yg best??!! mesti lah Admin & Finance Training sabtu & Ahad lepas... kesimpulan nya "Happening + Pening - Penat = Best giler lah.." Yang best nye.. walaupun jadual yg padat, tapi kami tak mensia-siakan masa yg terhad tu.. Semua di isi dengan aktiviti2 sihat. Hahahha.... Tp balik ramai yg tak sihat. Termasuk la aku. Semalam MC woo.... Bnyak lagi aksi2 yg best. Tp kat dalam camera En. Wahab. Mana tah dia tak email lagik. Yg kat bawah ni semua dari version camera aku & kak Saiedah Vouge... huhu.... Layyyyyaaaaannnn.....


hahh.. tgok tu.. sempat dorang berjoget lambak.. jeles tol aku dgn kak ani nih..... hamboi3x..


ffuuhhh.. kekonon Macho ar tu...


beratur beb nak amek makanan.. berdisiplin betul staff2 admin nih... (thumb up!)


hahha... breakfast with my sayang...


ni semua jejaka2 malang.. hahha...


ni plak.. putri2 jula juli bintang 7 turun bersiram... tp x cukup 7..


nyampah tol aku tgok gambor nih... cam mengada jer kan??? hahahahaa


aku suka tol gambar nih... macho kan???!! ahaks..


gambar kenangan sblm balik... tgok si apis dgn cik enal tu.. over tol..!! hahha


Tu.. seben aku ke tu??!!

Awek2 Cun melecun kat Administration & Services hahha...


ni dia.. all staff Administration & Services Unit.. Jarang dpt ambik gambar bersama.
"the best services in town.. "


Hokay lah... next entry nnti ada lagik posse2 maut masa training hari tu... tungguuu....!!!!!!!!!