Saturday, February 27, 2010

Tak SeMua nya Sama


Nama sama tak semestinya hati pon sama.... Macam cite baru Fauziah Ghous dgn Yasmin Hani tu 'Dua Hati 1 Jiwa'.... Kembar lekat kat badan tp hati x sama beb.... So, x boleh la kate org tu sama je perangai dgn kwn dia..... even dorang tu brkawan baik. Cam peribahasa, sbb Nila setitik Habis susu sebelanga... Tp kekadang sbb Nila ni lah memusnahkan sebuah kumpulan... dia tak nak nmpak yang dia ni buruk dia spread kat org lain biar sama nmpak buruk mcm dia...

Macm gak Bwg Putih & Bwang Merah... dr kite kecik2... mmg dh di ajar yg putih ni baik, yg merah ni jahat... tp sakit hati bile tgok cerita yg org baik msti asyik nangis2... kene dera, hidup melarat... org jahat plak gelak2..., kaya pahtu nk ending baru mati xcident @ kene tangkap polis...

Biarlah... aku rasa aku x menggangu kehidupan org lain... Sapa nk jd bwg putih, bwg merah, Nila, Susu atau apa-apa pon...yg penting aku adalah aku... No-Lie (tiada pembohongan) wlu pon ada org yg kate, "nolie pon sama jugak!!..." yg penting nolie ni x buat apa2.... bukan nk kate aku ni baik... aku manusia yg serba kekurangan & naif... cuma yg salah ttp salah... yg betul ttp betul...

sambil layan Bagaikan Sumaiyah at tv3...... "Jalan kebenaran akan terbuka juga akhirnya.. yg bersalah ttp bersalah... melawan demi kebenaran...bukan menyerah kalah di awal peperangan..."kata shamsiah....

A happy ending of Shamsiah with her family....

Wednesday, February 17, 2010

macam x pecaye


Macam x pecaye je ia terjadi sebegitu rupa...
sngat2 tidak percayanya saya bile dia sememangnya begitu rupa..
ingatkan sekadar cakap2 org...
atau pon sekadar di situ sahaja...
tp ia telah melebihi segala-galanya...
hingga lalai seketika memikirkannya..
terus memikir hingga pening kepala...
adakah dia sejak dulu sememangnya begitu...

urrgghh manusia....
x fahamnya saya dgn lakonanya...
semoga dia selesa dgn pilihan hidupnya...

Friday, February 12, 2010

Tobat maksiat… by Wali Band


Sedap lak dgr lagu nih.... Thanks kak Yati bg Lirik & Mp3...

Dengarlah hai sahabat
Saat kau maksiat
Dan kau bayangkan ajal mendekat
Apa kan kau buat
Kau takkan selamat
Pasti dirimu habis dan tamat

Bukan ku sok taat
Sebelum terlambat
Ayo sama-sama kita taubat
Dunia sesaat
Awas kau tersesat
Ingatlah masih ada akhirat

Astafighrullahal’adzim

Reff:
Ingat mati, ingat sakit
Ingatlah saat kau sulit
Ingat ingat hidup cuman satu kali

Berapa dosa kau buat
Berapa kali maksiat
Ingat ingat sobat ingatlah akhirat

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Pandanglah ke sana
Lihat yang di sana
Mereka yang terbaring di tanah
Bukankah mereka
Pernah hidup juga
Kita pun kan menyusul mereka

Astafighrullahal’adzim

Repeat Reff

Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Repeat Reff

Cepat ucap astafighrullahal’adzim
Cepat ucap astafighrullahal’adzim

Saturday, February 6, 2010

Kian Jauh


Kian jauh..
Kian hilang..
Kasih antara kita..

Nampak tenang pada zahirnya..
Tapi batin tersiksa..
Yang terguris tak nampak di mata..
Yang terhiris terluka..
Sesekali terbit air mata..
Tahan sebak didada..

Kemanakah..
Nak dibawa..
Resah kian melanda..
Dimanakah hendak ku khabar..
Pilu di dalam dada..

Bila kasih dihujungnya nyawa..
Rasa ingin dimanja..
Perasaan ku kian tersentuh..
Bila rindu ini berlabuh..

Apakah yang dikejar dalam hidupmu..
Berkali ku kata padamu..
Kita singgah di dunia yang sementara..
Penuh tipu daya..

Yang kekal, disana..
Biarlah kita bersama..
Usahlah hanyut terus terlena..
Kerana dunia..

Pada aku..
Masih ada..
Kasih belum terhakis..
Sebenarnya sudah lama..
Sungguh berkecil..

Hati...


(Lyric wOrrLLdd...... Mawi World....Kian...)


Touching kan Lyric nih... i likee...... sapa suka angkat tangann!!!! huhuhu......

Tuesday, February 2, 2010

NA O MEI


Na o mei ni sebenarnya adalah nama orang... kisah hidup naomei... Naomei muda- puteri sarah, dia masuk islam nama sudah jadik aisyah naomei. Dalam diam2 naomei bercinta dengan Azhar (Ryzal Dunia Baru). Azhar adalah anak majikan dia. Sebelum Azhar further study, diorang kawin diam2.. n eventually Aisyah mengandung... Azhar dapat berita Aisyah mengandung after dia fly to Aussie.. Then Aisyah berkorban simpan rahsia, but majikan dia dapat detect sebab dia asyik loya2.. Then bawak pergi cek doktor, she is positive mengandung. So majikan dia halau dia.

During the pregnancy period tu, Aisyah Naomei dah pindah ke utara Malaysia, duduk dalam satu rumah usang kepunyaan Maimon (Wan Maimunah) sampailah dia bersalin sendiri dalam rumah usang tu. Esoknya Maimon ke rumah tersebut dan menjumpai Aisyah lalu dibawa balik dan dijaga. Anak yang dilahirkannya itu diberi nama NAOMEI.

Beberapa bulan kemudian, Aisyah nekad mahu bekerja dinegeri lain kerana Moon- adik majikan lamanya sering mengekorinya. Lalu Aisyah meninggalkan anaknya dibawah jagaan Maimon dan Kassim (Kaza). Aisyah berpindah untuk bekerja disempadan. Aisyah dapat kerja disebuah kilang, dan dikilang itu ada seorang supervisor bernama Ayie (Syed Ali) yang menaruh hati kepada Aisyah dan mengajak Aisyah kahwin. Aisyah sebenarnya tak suke Ayie, tapi sebab Ayie ugut yang dia ada simpan satu rahsia Aisyah, dia pun kawin.

Dalam masa itu, NAOMEI anak Aisyah dijaga ibarat anak sendiri oleh kedua-dua suami isteri Kassim dan Maimon.. Dan selepas Aisyah berkahwin, dia terus meletakkan hak jagaan NA O MEI dibawah Kassim dan isterinya. Hasil perkahwinan kedua Aisyah, dia mengandung. Dalam pada itu, Ayie mula menunjukkan belangnya; seorang kaki pukul.. Cukup sembilan bulan Aisyah bersalin anak perempuan dan diberi nama Kamelia.

Berbalik pada Azhar (Ryzal), lepas tiga tahun di Aussie, dia balik n mendapati Aisyah dah tidak bekerja kat rumah dia lagi.. Dia cuba nak cari dan akhirnya mengaku pada parents dia yang diorang dah kawin. Parents Azhar minta Azhar lupakan dan cari perempuan lain untuk dijadikan isteri. Akhirnya Azhar memilih Ann Ngasri sebagai isteri, Ann ( lupalah nama watak) adalah seorang janda anak satu. Anaknya bernama Arman.

to be continued.....

tgok je arr sendirik kat tv3 tuh... ni pon aku copy huhu.... tp lagu Dinda by Mahkota Band tu mmg touching...suke sngat lagu tuh.... dh dapat dah dwnload kat hp.. layannn...


Wednesday, January 27, 2010

Langkawi tour


Dah plan dgn angah nak pi Langkawi bulan 3 nnti..... hopefully menjadik.... nk kumpol duit.. bleh shopping shopping shopping... sementara ank2 kami blom bersekolah....huhuhu.... tp dpt ke aku nih cuti??? hadoooyaiiii....

Wednesday, January 6, 2010

SeParuh Jiwaku Pergi



Separuh Jiwaku Pergi
Memang Indah Semua
Tapi Berakhir Luka
Kau main hati dgn sadarmu
kau tinggal aku

Benar ku Mencintaimu
Tapi Tak Begini
Kau Khianati Hati Ini
Kau Curangi Aku

Kau Bilang Tak Pernah Bahagia
Selama Dengan Aku
itu Ucap Bibirmu

Kau Dustakan Semua
Yang Kita Bina
Kau Hancurkan Semua

by :: AnanG




# xder kene mengena sama ada yg masih hidup atau tak.. saje2 syok layan lagu nih... touching sey... hehehehe...