Thursday, April 26, 2012

Menajamkan minda dengan berblogging


korang lak cemana??... per lak cara korang utk release tension ke.. menajamkan minda dan meluahkan apa yg tersirat dan tersurat?? Musim dan Zaman skrg nih kite boleh tengok semua luahkan perasaan kat Facebook! am i right??... Marah, geram..suka..duka.. semua nak di kongsi kat laman sosial tu. Tanpa kite perasan yang kadang2 luahan kite tu melukakan hati org lain. Apa yg penting kite dapat luahkan!... Perasaan org lain kite tolak ketepi... ayat kureng asem skrg ni yg budak2 muda mudi gune "Ada aku Kesah??" betulkan?? it happen!

Yang dah berumahtangga plak siap update kisah rumahtangga dorang! termasuk la aku.. tp be rational la kan apa yg nk ditulis tuh.. tak kan la nak update kisah2 yang x sepatutnye. Tak kan lah rahsia umah tangga pon nak share...wlu sharing is caring! klu setakat update wat surprise bufday hubby, pi mkn ngan husben & anak2, pi kenduri ngan husben & anak2.. tak kan la tak bleh kan... ni klu nk update gaduh ngan husben la, husben pukul la.. apa la.. x bek la kan...

Xpon marah kat seseorang dok maki hamon dia kat laman sosial tu... yg ni aku x penah buat.. cuma baru2 ni aku ada la update something kat wall aku.. konon nya kata2 hikmah la kan... mmg niat nk tuju kat seseorang luar daerah selangor, last2 ada plak yg terasa dok copy my words and describe it!... sorry laa.. kalau ada yg terasa cilinyer.. sbb mmg xder niat pon nk bom dia.. tah bom sesat la tue... ahaksss...!!

So, berhati2 dalam mengeluarkan tiap kata2, dan tulisan. Nanti bakal ada yg terluka tanpa kite sedari... (sekadar mengigati diri sendiri)...

Moga kite lebih kaya dan berjaya!!!


No comments:

Post a Comment