Thursday, September 19, 2013

Pencuri by Mark Adam

#MixologyMusic Single Terbaru Mark Adam


Jangan tinggalkan auramu
Di sekelilingku
Ia membuat aku termimpi
Mimpikan kita

Jangan biarkan wangianmu
Mohon memahami
Ia melekat di hidung
Yang memenuhi
Di setiap sudut mindaku

Chorus:

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan aku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku
Dari Darjah Satu
Darjah Satu

Jangan  senyum bila di depanku
Fokusku tergendala
Kau memaksa aku menutup mata
Tak sempat tutup telinga
Bila kau tertawa

Kan kukembalinya padamu nanti
Bila kita berjanji
Tuk sehidup semati

Chorus:

Kan ku curi hatimu
Menyamun senyummu
Kan ku culik cintamu
Macam ku larikan lirikmu
Kau tak perasan ku sukamu
Dari dulu lagi
Kau simpan hatiku
Dari Darjah Satu
Darjah Satu
Dari Darjah Satu
Aku suka kamu 

Copy lyric @ http://beatkitchenkl.blogspot.com/
TqvM..

270397 with Loves! Muchss..

Wednesday, September 18, 2013

Migrain

Hari ni kene MC gak.. mmg tak larat nk gi keje... cuba bangun mcm biasa 5.30pagi... tp kepala masih berdenyut2... Tibe semalam lepas maghrib sakit kat belakang kepala sampai ketengah2 kepala nih... pastu sblh kiri yg rasa kuat sangat sakitnya...

pagi ni mampu baring je bile hubby dah g keje.. tgh hari kang dia bwk ke klinik.. Sian kat anak2..pandai bwk diri tgok tv lepas aku dah buatkan sorang sebotol susu. Ibu sakit sangat  kepala ni sayang.. kakak x sekolah sbb tonsel.. mlm td muntah2 dia.. adik plak mmg xnak la pegi umah pengasuh kalau ibu dia kat rumah..

Ya allah, permudahkanlah aku. Sihatkan lah aku demi 2 anak2 ku yg amat aku sayang...

Tuesday, September 17, 2013

Penghapus Dosa-dosa Kecil


Cuti 3 hari sempena Hari Malaysia kami sekeluarga dilanda Demam... nih demam yg paling teruk untuk tahun nih.. Sabtu tu 1 hari aku mmg tak boleh bangun. My Boy Ammar plak ahad pagi tu, dan kakak isnin.. En. Husben yang bg virus.. Dia dah start dulu dari hari Rabu. 

Tapi Alhamdulilah, hari ni aku boleh keje. Ammar pon alhamdulilah nmpak sihat, cuma kakak aku cutikan mintak berehat kat rumah dengan nenek. Badan pon macam panas sikit, ditambah ditambah dengan lewat tidur ikut abah pegi ngeteh mlm tadi kat Pinggiran Putra, Putrajaya. Tah apa angin abah, kol 10.30mlm tetibe ajak kluar gi minum.. hadoiii... bebudak ni pon, dah abah ajak melompat2 la nk ikut....

~ ~ ~

Ya Allah, berilah kami sekeluarga kesihatan, dimurahkan rezeki, dan kehidupan kami sekeluarga sentiasa dalam keredhaanMu. Ameen!

Ammar start demam @3am.. Sampai ke 6am ibu tunggu
Ngeteh @ Desa Pinggiran, Purajaya 11pm..
 Ubat2 Ibu..

Monday, September 9, 2013

Durian Creepe for Mak Yong'S!

Hoho... ada mak Yong mengidam nak makan Durian Crepe puas2.. Dia kate yg beli x puas nk makan.. Boleh jer.. Asalkan mak yong sediakan durian nya... 

Mmg betul2 punye mngidam.. mlm2 kol 10 pon mak yong gi carik durian kat Bangi.. heheh... Org kadang2 panggil Bantal Durian.. Tapi ni tema khas untuk Mak Yong.. Jadilah Durian Creepe Size Tilam.. Makan la puas2 Mak Yong yerrr... hehehe...

Ada request lagi by adik2 ipar.. tp sediakan la inti nye yerr.. In Shaa Allah, kakak ipar buatkan!..

Selamat mengCreepe!!.. Hahaha

Sunday, September 8, 2013

Kembali berblogging..

Selamat pagi ahad olls...

Niat dihati hari ni nak kembali berblogging la... dan nk tmbah 1 ruang utk ^Nolie di dapur^.... Mood skrg nih tgh rajin kedapur la kononnye nih... Suka plak try2 memasak.. tp kadang2 frust bila anak2 yg tak suka makan... masak utk variety kan menu biar dorang suke makan... tp kakak kene paksa baru nak makan... hadoiiii...

Lama dah nak kembali berblogging dan mengurangkan aktvt kat fb. Sbb kat sini kita boleh tulis dlm ruang kite sendiri, tak perlu org Like, org comment pastu mengutuk kat blakang. Nih ruangan aku, ko suke ko baca.. tak suke ko blah! perghhh... pagi2 dah jd gengster kampung dusun..hihihi...

Ok, masa dah time nolie ke dapur, masak utk suami dan anak2... :))

Sunday, August 18, 2013

My Homemade Pizza! Suprema S.. Hahaha...

 Topping ikut suka la nk tepek apa... ikut selera masing2...
 Sebelom bakar dan selepas
 My mini oven.. kecik2 cili padi.. bnyak berjasa... tQ my Elba Mini
*hari tu Mr Hubby ada offer nk belikan yg besar, tp aku ckp xde ruang nk letak.. nnti la dulu..


Yeaaahaaa.... Saja2 menajamkan bakat. Hasilnya.. jadilah Pizza Suprema S.. hihi..mcm nama keter ploks! Buatkan Untuk My girl Anna dihujung minggu... dapat plak dua adunan, aku bwk utk kawan2 kat Procurement... Alhamdulilah, kak huda kate sedap..

Nk try ker??? Senang jer... Aku pon Copy dari internet.. Jom try..


Monday, March 25, 2013

My 6th Wedding Anniversary!


Alhamdulilah... 
Hari ni genap tahun menjadi isteri kepada suami ku.. Moga hari ini dan hari2 seterusnya bercambah kasih sayang kami, dimurahkan rezeki dan kehidupan kami sekeluarga di redhai oleh Nya.. 
Ameen!




Monday, March 11, 2013

Mencari

Titisan Hujan mengingatkan kisah berlalu
merasai kehadiran tiupan angin yang dingin

Titisan air mata mencairkan segala hati yang membeku
Memancarkan cahaya dalam sanubari mengkaburi mata hatiku
Denyutan jantung berdegup kencang

Imbasan perihal diri terus mengimbau
bermain di fikiranku

Detik-detik yang berlalu membawa
kesengsaraan pahit duka yang kutanggung seorang diri

Kemanisan dan kedamain hati yang masih ku cari

Kejayaan dan kegembiraan 
 adakala tidak dapat ku capai dengan sendirinya
kehidupan sentiasa dikaburi 
dengan pelbagai kelemahan.


Jumpa ayat nih kat plastik yg zura beli hokayyyy... dan dan jer kan... nak tgok berapa pcs.. tp ada lak ayat2 jiwang nih.. hahahaha...

Ajari aku - Anuar Zain

 Yeaaa... dah ada lagu kat my blog.. xde la boring... Ajari aku by Anuar Zain... Credit to www.lirik lagu.com for the lyric & www.budiey.com for the picture... :)

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu
Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku
Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku
Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Ajari aku tuk bisa mencintaimu

Anuar Zain Konsert Muzik Video Ajari Aku

Wednesday, March 6, 2013

Novel




Pengalaman menulis novel, baca dilink >>
 http://www.alaf21.com.my/berita/?b=201303053875482662

Macam best jer kan tulis novel.. tapi aku suka jer baca novel.. semalam pon dapat hadiah 2 lagi novel.. dah baca pon.. tp pinjam org punye dulu tu.. Nih dapat utk koleksi sendiri.. seronok sngat.. Thankss Wanie..

Tp yg sehangat asmara tu cover dia dah tukar lain... Tu Cover yg lama...

Hari nih nak siapkan PRF yg melambak2 tu.. sbb baru hari ni supplier bg quotation.. so baru la bleh buat comparison.. pastu ptg nk wat Open Day Punye design Banner plak... Haddooiii.. Chow!!!

Monday, March 4, 2013

Relakan Jiwa - Hazama




Dedicate this song to my lef... My hubby M.Asmy.. lef u so Much! Bile dengar jer lagu nih makin terasa syg giler kat En. Hubby.. tu yg setengah hari nih dok ulang2 dengar... :)

Kusangka hidupku
Selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta

Memaksa diriku
Menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku

Kini kau pun hadir
Memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri

Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan kubiarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku..

Friday, March 1, 2013

March Suda

Diam x diam dah pon masuk bulan 3 dah.. dah dah pon seminggu Pn. Hasnah meninggal dunia. Moga rohnya dicucuri rahmat dan bersama golongan mereka2 yg beriman..

Awal tahun nih dok meRepeat Hobi lama mengumpul dan baca Novel.. Dtg angin sampul semua koleksi novel2 aku.. sudahnya nmpak baru, cantik dan semakin syg... Klu diberi pilihan utk diberi hadiah pon aku akan pilih novel jer.. boleh simpan smpai bile2..boleh baca ulang2 kali... So far Aisya Sofea tetap my favorite author dulu kini dan selamanya (http://www.alaf21.com.my/penulis/?idWriter=21) dan beberapa penulis lain yg aku tgh nk kumpul semua koleksi. Cam Anis Ayuni, Damya Hanna, Fauziah Ashari, Fatin Nabila, Aleeya Aneesa & Hani Fazuha. Klu org lain baca Novel tgok tajuk..aku of course pilih penulis dulu...





ni lah 1st novel Aisya Sofea ygt aku suka sngat.. Tp hilang dlm simpan.. Bila beli baru cover dia dah tukar gambar lain... :(

Saturday, January 5, 2013

New Year 2013!

Dah pon masuk tahun baru.... Azam baru, semangat baru, Mood Baru dan Kehidupan baru...
Kakak dah sekolah.. Tu yg best!.. semalam register takut gak kalau2 dia nangis.. tp alhamdulilah.. semangat kakak dah kuat... mcm Ibu dia.. hahaha...

Moga tahun nih lebih memberi erti, semangat dan keluargaku sentiasa diredhai olehNya.. Ameen!