Monday, March 25, 2013

My 6th Wedding Anniversary!


Alhamdulilah... 
Hari ni genap tahun menjadi isteri kepada suami ku.. Moga hari ini dan hari2 seterusnya bercambah kasih sayang kami, dimurahkan rezeki dan kehidupan kami sekeluarga di redhai oleh Nya.. 
Ameen!




Monday, March 11, 2013

Mencari

Titisan Hujan mengingatkan kisah berlalu
merasai kehadiran tiupan angin yang dingin

Titisan air mata mencairkan segala hati yang membeku
Memancarkan cahaya dalam sanubari mengkaburi mata hatiku
Denyutan jantung berdegup kencang

Imbasan perihal diri terus mengimbau
bermain di fikiranku

Detik-detik yang berlalu membawa
kesengsaraan pahit duka yang kutanggung seorang diri

Kemanisan dan kedamain hati yang masih ku cari

Kejayaan dan kegembiraan 
 adakala tidak dapat ku capai dengan sendirinya
kehidupan sentiasa dikaburi 
dengan pelbagai kelemahan.


Jumpa ayat nih kat plastik yg zura beli hokayyyy... dan dan jer kan... nak tgok berapa pcs.. tp ada lak ayat2 jiwang nih.. hahahaha...

Ajari aku - Anuar Zain

 Yeaaa... dah ada lagu kat my blog.. xde la boring... Ajari aku by Anuar Zain... Credit to www.lirik lagu.com for the lyric & www.budiey.com for the picture... :)

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu
Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku
Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku
Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku
Ajari aku tuk bisa mencintaimu

Anuar Zain Konsert Muzik Video Ajari Aku

Wednesday, March 6, 2013

Novel




Pengalaman menulis novel, baca dilink >>
 http://www.alaf21.com.my/berita/?b=201303053875482662

Macam best jer kan tulis novel.. tapi aku suka jer baca novel.. semalam pon dapat hadiah 2 lagi novel.. dah baca pon.. tp pinjam org punye dulu tu.. Nih dapat utk koleksi sendiri.. seronok sngat.. Thankss Wanie..

Tp yg sehangat asmara tu cover dia dah tukar lain... Tu Cover yg lama...

Hari nih nak siapkan PRF yg melambak2 tu.. sbb baru hari ni supplier bg quotation.. so baru la bleh buat comparison.. pastu ptg nk wat Open Day Punye design Banner plak... Haddooiii.. Chow!!!

Monday, March 4, 2013

Relakan Jiwa - Hazama




Dedicate this song to my lef... My hubby M.Asmy.. lef u so Much! Bile dengar jer lagu nih makin terasa syg giler kat En. Hubby.. tu yg setengah hari nih dok ulang2 dengar... :)

Kusangka hidupku
Selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta

Memaksa diriku
Menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku

Kini kau pun hadir
Memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri

Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku Relakan Jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicinta dan mencintai
Kurelakan jiwaku padamu

Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari

Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menhidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku

Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan kubiarkan mati hatiku selamanya
Sehingga kau datang membangunkan aku..

Friday, March 1, 2013

March Suda

Diam x diam dah pon masuk bulan 3 dah.. dah dah pon seminggu Pn. Hasnah meninggal dunia. Moga rohnya dicucuri rahmat dan bersama golongan mereka2 yg beriman..

Awal tahun nih dok meRepeat Hobi lama mengumpul dan baca Novel.. Dtg angin sampul semua koleksi novel2 aku.. sudahnya nmpak baru, cantik dan semakin syg... Klu diberi pilihan utk diberi hadiah pon aku akan pilih novel jer.. boleh simpan smpai bile2..boleh baca ulang2 kali... So far Aisya Sofea tetap my favorite author dulu kini dan selamanya (http://www.alaf21.com.my/penulis/?idWriter=21) dan beberapa penulis lain yg aku tgh nk kumpul semua koleksi. Cam Anis Ayuni, Damya Hanna, Fauziah Ashari, Fatin Nabila, Aleeya Aneesa & Hani Fazuha. Klu org lain baca Novel tgok tajuk..aku of course pilih penulis dulu...





ni lah 1st novel Aisya Sofea ygt aku suka sngat.. Tp hilang dlm simpan.. Bila beli baru cover dia dah tukar gambar lain... :(